Adăugat pe 18 martie 2013 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Fotografii panoramice de pe Marte

Panorame de pe Marte
Panorame de pe Marte

Astăzi dimineață publicam un articol despre cum să realizăm o panoramă. Acum revenit cu două panorame mai… aparte. Sunt două fotografii panoramice realizate pe Marte de robotul NASA pe 20 septembrie 2012, în cea de-a 45-a zi a misiunii. Fotografiile au fost realizate cu un obiectiv cu distanța focală de 100mm. Din păcate fotografiile publicate de NASA nu au și un EXIF. Ar fi fost interesant.

Ambele fotografii panoramice au o rezoluție de 30 de megapixeli, surprinzând același peisaj, însă în două variante: în prima variantă culorile sunt naturale, iar în cea de a doua au fost corectat în așa fel încât să se obțină o temperatură de culoare corectă.

Dând click pe panoramele de mai jos veți ajunge pe pagina de unde le veți putea descărca la rezoluție maximă. Sunt foarte interesant de privit. Deși e o planetă care cel puțin momentan este ostilă omului, în fotografiile panoramice pare așa, mai degrabă un peisaj dintr-un deșert de pe planeta noastră. :) Suntem curioși cu ce fotografii de pe Marte vor mai reveni cei de la NASA.

Sursa informațiilor: The Verge.

Panorame de pe Marte

Panorame de pe MarteÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.