Adăugat pe 23 iulie 2014 de Dragoș Asaftei in Fotografia în Social Media
 
 

Cele mai frumoase 15 fotografii de pe Instagram din proiectul CJX (#ClujX)

CJX
CJX

Străbatem Europa, trecem prin 16 oraşe foste, actuale şi viitoare Capitale Culturale Europene pentru a ne informa cu privire la demersurile şi eforturile făcute pentru acest titlu, în ideea de a-şi împărtăşi know-how-ul lor cu oraşul Cluj-Napoca.

Asta spun despre proiectul lor Gabriel Aldea și Dan Ciulea, cei doi bloggeri care-și doresc ca în 2021 orașul Cluj-Napoca să fie Capitală Culturală Europeană. Și contribuie tare, tare fain la acest demers prin proiectul pe care l-au inițiat.

CJX (#ClujX) este, probabil, unul dintre cele mai faine și îndrăznețe astfel de proiecte din ultima perioadă. Ce fac ei? Pe scurt: și-au planificat un traseu de peste 9.000 de kilometri pe care-l parcurg trecând și vizitând 16 orașe din 16 țări europene, care au fost, sunt sau vor fi la rândul lor Capitale Culturale Europene. Se întâlnesc cu oamenii care au pus la cale proiecte asemănătoare în țara lor, dau vestea mai departe alături de motivul pentru care Cluj-Napoca merită să fie o astfel de capitală și-și promovează orașul peste tot pe unde opresc.

Au început călătoria pe 22 iunie și au de gând să o termine pe 28 iulie. Așa cum ziceam mai sus, e o călătorie îndrăzneață care ia ținut pe ei ș ipe restul echipei (echipa completă o puteți vedea aici) plecați de acasă mai bine de o lună.

Dar rezultatele nu se lasă așteptate. Și până să aflăm mai multe povești chiar de la ei, vă invităm să priviți o serie de 15 fotografii pe care le-au publicat ei pe Instagram de-a lungul călătoriei. Le-am ales pe cele care ne-au plăcut nouă cel mai mult. Pe toate le puteți vedea urmărind hashtag-ul #ClujX.

Felicitări pentru proiect! Vă ținem pumnii în continuare! :-)
Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.