Adăugat pe 7 februarie 2013 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Fotografii români din finala Sony World Photography Awards 2013

Sony World Photography Awards
Sony World Photography Awards

Ne face mare plăcere că avem oportunitatea de a scrie acest articol. În ultimul timp fotografii români au început să se evidențieze din ce în ce mai mult la concursurile internaționale de fotografie. Vestea pe care urmează să v-o prezentăm e încă un motiv pentru care spunem acest lucru.

La competiția Sony World Photography Awards 2013, una dintre cele mai importante competiții internaționale din domeniul fotografiei, numele a doi fotografi români se regăsesc în lista scurtă pentru finală. Au fost înscrise peste 122.000 de fotografii din 170 de țări. Și totuși doi fotografi români s-au făcut remarcați. Iată despre cine este vorba.

Alecsandra Drăgoi – Portret/Tineri sub 20 de ani

Fotografia Alecsandrei te captivează încă de la prima privire. Baticul roșu care înconjoară capul fetei, rujul de pe buze, obrajii înroșiți și toate nuanețele din întreaga fotografie contribuie la obținerea unui rezultat extraordinar și extrem de expresiv. Roșu e culoarea care, oriunde s-ar afla într-o fotografie, în orice cantitate, atrage atenția cel mai rapid. Această fotografie e definită de tonuri de roșu. Și arată excepțional! Felicitări, Alecsandra!

Pe Alecsandra o puteți urmări pe pagina de Facebook sau pe blogul ei! :)

Alecsandra Drăgoi - Finalistă Sony World Photography Awards

Hajdu Tamas – Călătorie/Open

Fotografia lui Hajdu Tamas, intitulată „Vagon”, e una pe care o vedem de fiecare dată când călătorim cu trenul. E o fotografie care e atât de reprodusă în viața de zi cu zi încât ne regăsim cu toții în ea. Însă niciodată n-am văzut o scenă precum aceasta surprinsă la fel de bine. Probabil că acesta este și farmecul fotografiei lui Tamas. Reproduce o situație des întâlnită, dar o reproduce atât de bine încât pare ruptă dintr-un film extrem de bine regizat.

Pe Tamas îl puteți urmări pe Facebook sau pe blogul lui! Felicitări, Tamas! :-)

Hajdu Tamas - Finalist - Sony World Photography Awards

Puteți vedea toate fotografiile aflate pe lista scurtă pentru finală pe pagina oficială a competiției, Sony World Photography AwardsFelicitări încă o dată celor doi finaliști!Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.