Adăugat pe 22 aprilie 2015 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Fotografiile câștigătoare ale premiului Pulitzer (2015)

EBOLA OUTBREAK IN LIBERIA
EBOLA OUTBREAK IN LIBERIA

La începutul săptămânii au fost anunțați câștigătorii premiului Pulitzer din acest an, ediția a 98-a. De aproape un secol premiile Pulitzer (denumite astfel după jurnalistul maghiar Joseph Pulitzer) ajung în mâinile unor oameni care reușesc prin muncă și multe sacrificii să ne arate lumea așa cum e ea.

Ne vom opri la cele două categorii de fotografii premiate: Breaking News Photography (fotografiile care au făcut subiectul știrilor de actualitate) și Feature Photography (fotografii realizate în cadrul unui proiect cu o anumită temă). Iată imaginile care reușesc să descrie lumea așa cum a fost ea pe durata ultimului an.

St. Louis Post-Dispatch – Breaking News Photography

Premiul Pulitzer pentru fotografii de actualitate ajunge la departamentul foto al St. Louis Post-Dispatch care a surprins o serie de imagini extrem de expresive pe durata protestelor pentru Michael Brown, tânărul de culoare ucis de un polițst. Protestele violente și fotografiile puternice arată riscurile la care s-au expus autorii lor și sacrificiile pe care ești nevoit să le faci când vine vorba de astfel de reportaje.

St. Louis Post-Dispatch - Breaking News Photography St. Louis Post-Dispatch - Breaking News Photography St. Louis Post-Dispatch - Breaking News Photography St. Louis Post-Dispatch - Breaking News Photography St. Louis Post-Dispatch - Breaking News Photography

Daniel Berehulak – Feature Photography

Proiectul foto la care merge premiul Pulitzer în acest an îi aparține fotografului Daniel Berehulak care a realizat o serie de reportaje cu imagini puternice în timpul crizei cu epidemia Ebola din vestul Africii. Fotografiile transmit durerea și neputința care îi cuprindeau pe oameni.

Cadrul de mai jos, de exemplu, surprinde momentul în care este luat trupul unui tată care murise în fața propriilor copii din cauza aceleiași epidemii.

EBOLA OUTBREAK EBOLA OUTBREAK IN LIBERIA EBOLA OUTBREAK EBOLA OUTBREAK EBOLA OUTBREAK

Vorbim așadar și în acest an de imagini care arată greutățile și provocările cu care ne confruntăm de-a lungul vieții. Deși dure, sunt imagini care stau drept mărturie perioadei în care ne aflăm și care vor scrie, la un moment dat, istoria pe care o vor învăța copiii noștri.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.