LOADING

Type to search

Fotografiile din fiecare secvență de film

dragosasaftei 4 years ago

De fiecare dată când privesc un film îmi place să-mi imaginez cum ar arăta în fotografii anumite secvențe. Mă gândesc că mi-ar plăcea să fiu acolo, în momentul filmărilor, și să declanșez în timpul acțiunii. Sau să-mi compun cadrele așa cum îmi doresc, ținând cont că limitele sunt aproape inexistente.

Și de fiecare dată când văd fotografii realizate în timpul filmărilor stau și le privesc cu drag și admirație. Pe de o parte îmi imaginez că e ușor să declanșezi în timp ce oamenii, actorii, își fac treaba, iar tot decorul e pregătit dinainte. Pe de altă parte știu cât de greu e. O dată pentru că nu poți declanșa atunci când se filmează din cauza sunetului obturatorului. Poți evita asta folosind o carcasă care să izoleze sunetul, doar că fie e foarte mare, fie e greu de găsit. O dată pentru că o mare parte din cadru este ocupat de echipa de filmare și unul dintre puțintele unghiuri din care ei nu se văd e „luat” de camerele principale.

Și tot așa. Deși poate părea ușor, nu e deloc. Însă putem răsplăti munca fotografilor care surprind emoții din timpul filmărilor prin simpla privire cu admirație a rezultatelor muncii lor și a întregii echipe, până la urmă.

Gândul cu fotografiile din secvențele de film mi-a venit când am aflat de Romania International Film Festival care se desfășoară chiar acum, până pe 31 august, în Vama Veche. Evenimentul desfășurat anual se va relua și în București în perioada 21-28 noiembrie.

A zecea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), evenimentul cinematografic anual dedicat iubitorilor filmelor care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor, se desfăşoară între 21-31 august în Vama Veche şi între 21-28 noiembrie în Bucureşti.

Sub sloganul „Filme bune sub clar de lună, în Vama Veche”, în locaţiile Amfiteatru – La Pescărie şi Sandalandala, sunt prezentate filme din selecţia oficială. În primele trei seri ale festivalului, proiecţiile s-au bucurat de mare succes la publicul din Vama Veche.

Pentru cele două competiţii tradiţionale ale festivalului, CineBlackSea şi Woman in Cinema, au fost selecţionate nouă filme, unele distinse în festivaluri internaţionale importante şi prezentate în premieră românească, altele producţii ale anului 2014. La Ro-IFF, aceste nouă titluri vor concura pentru premiile: Cel mai bun regizor al fiecărei secţiuni, Cel mai bun actor/actriţă şi Trofeul Ro-IFF. Anul acesta, cele patru premii vor fi decise de către un juriu internaţional.”, spun organizatorii în prezentarea evenimentului.

Așa că dacă aveți drum zilele acestea prin Vamă puteți da o fugă la eveniment. Tot în această perioadă are loc și festivalul de arte vizuale Vama Sub Lumini de Oscar. 🙂

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *