LOADING

Type to search

Fuji X-T1: mirrorless cu specificații de top și noul vârf al gamei Fujifilm

dragosasaftei 5 years ago

Astăzi s-a lansat oficial Fuji X-T1, un mirrorless cu specificații tehnice de top și aspect retro, devenind în momentul de față vârful de gamă al camerelor foto Fujifilm. Principalele îmbunătățiri sunt la nivelul detaliilor, motiv pentru care la o primă vedere noul model nu pare să aducă atât de multe „lucruri noi”. Cu ce-l laudă producătorii?

Vizorul electronic este îmbunătățit. În acest moment vizorul de pe Fuji X-T1 este vizorul electronic cu cel mai rapid timp de răspuns de pe piața produselor foto. Vizorul are o întârziere de doar 0.005 secunde și o rată de mărire de 0.77x. Noul vizor e unul de rezoluție mare, care redă cu claritate imaginile și, probabil cel mai important, le redă aproape în timp real. Un plus pentru asta.

Al doilea plus ar fi, după cum ni se atrage atenția din comunicatul oficial, construcția aparatului care este rezistentă la apă și la praf având peste 70 de puncte de etanșeizare. Nu e un aparat subacvatic, ci pur și simplu rezistă mai bine la intemperii decât alte modele de pe piață. Nu-i neapărat un lucru necesar, ținând cont că foarte rar se întâmplă la astfel de modele ca o mică ploaie să pună probleme circuitelor, dar probabil că în timp se va dovedi utilă această construcție.

Totodată Fuji X-T1 are senzorul X-TRANS CMOS de 16.3 megapixeli, senzor care a fost premiat la nivel mondial anul trecut de mai multe ori. E un senzor capabil să redea imagini de o calitate excelentă, iar ăsta este, din punctul meu de vedere, punctul forte al aparatului. Poate era loc de îmbunătățire, dar sigur există un motiv pentru care încă s-a păstrat acest senzor și pe modelul nou.

X-T1 are și un sistem de focalizare extrem de rapid, cel mai rapid din gama sa din momentul de față. Avem astfel un nou model extrem de rapid (vizorul electronic și sistemul de focalizare) și cu un senzor foarte bun calitativ. O combinație bună, am putea zice.

Dar cum rămâne cu deisgnul? N-am putut să nu observ cum seamănă izbitor de mult cu Nikon Df, mai ales la partea superioară. Poate pentru că așa arătau majoritatea SLR-urilor după care e inspirat design-ul noilor modele. Poate că e o coincidență. Sau poate că nu. Cert e că au destul de multe puncte în comun la design. În cele din urmă, X-T1 ar putea fi un Df în varianta mirrorless și la jumătate de preț.

Revenind, haideți să vedem specificațiile tehnice ale noului model Fuji. El va fi disponibil la prețul de aproximativ 7.499 de lei cu obiectivul 18-55mm f/2.8-4.0.

Specificații tehnice – Fuji X-T1

  • Senzor X-Trans CMOS de 16.3 megapixeli;
  • Filmare full HD la 60p;
  • Sistem wireless încorporat;
  • Procesor de imagine EXR II;
  • Display LCD de 3 inchi și cu o rezoluție de 1.040.000 de puncte;
  • Vizor electronic OLED cu o rezoluție de 2.3600.000 de puncte;
  • Fotografiere în rafală cu 8 cadre pe secundă;
  • Bliț încorporat cu o rază de acoperire de până la 8 metri;

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *