LOADING

Type to search

Gânduri matinale. Pe tine ce te motivează?

dragosasaftei 6 years ago

De câteva zile stau cu aceste cuvinte pe limbă încercând să caut o formă cât mai ok în care să le ambalez. Acum, destul de dimineață (a fost ora 7 când m-am apucat să scriu articolul), m-am gândit că cel mai bine ar fi să renunț la ambalajul pe care îl căutam.

Fie că recunoaștem, fie că nu, fotografia este o pasiune dezvoltată pe baza contrastelor, a lucrurilor contrarii, a opozițiilor. Fotografia scoate în evidență anumite lucruri și le compară cu altele. Orice fotografie ai privi, ea trezește în mintea ta o reacție de comparație. Chiar dacă nu ai mai văzut subiectul niciodată, mintea ta îl va asocia cu siguranță cu ceva anume.

Ei, pe lângă contrastele propriu-zise, mai sunt și nuanțele extreme, evidente mai ales la începutul drumului tău ca fotograf. Ai întâi suma destul de mare pe care trebuie să o plătești pe aparatură (dacă ești tânăr, licean spre exemplu, e cam dificil să le explici părinților, cel puțin la început, de ce merită un aparat foto atâția bani. Te vor înțelege, nu e asta problema, dar e și normal să fie o oarecare reținere, ținând cont că nu suntem în perioada în care banii ne cad din cer.), apoi momentul în care treci de la un compact la un D-SLR și vezi că nu mai e nimic la fel ba chiar din contră, la început fotografiile par să îți iasă mai rău ca înainte, iar după urmează căutarea subiectelor, apariția unor interdicții de a fotografia anumite lucruri și așa mai departe.

Nu sunt obstacole, dar sunt situații care te solicită. Și acum întrebarea noastră.

Pe tine ce te motivează?

Sunt atâția pași care trebuie făcuți. Nu e ușor. Dar este, probabil, cel mai frumos lucru. Să lupți pentru pasiunea ta. Pentru ce îți place să faci. De fapt, e frumos să lupți pentru un scop, cu orice domeniu „curat” ar avea el legătură. Satisfacțiile pe care ți le oferă fotografia sunt enorme, iar bucuria pe care o ai când obții un cadru reușit nu o poți descrie în cuvinte. Dar până acolo, ce te motivează să parcurgi toți acești pași? 🙂

De ce am ales fotografia de mai sus? Putem asocia fotografia cu o frunză prinsă în gheață, dar o gheață care e într-o continuă topire. Chiar dacă e așa, gheața există și devine evidentă uneori, motiv pentru care trebuie spartă pentru a merge mai departe.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

 1. A.Busuioc 23 May 2013

  La început m-a motivat dorinţa de a avansa întru tainele fotografiei, să descopăr uşor-uşor secretele din punct de vedere tehnic.

  Pe urmă, a început să mă motiveze curiozitatea de a cunoaşte lucrurile/oamenii din jur aşa cum nu o făcusem până să mă apuc de fotografie.

  În prezent mă motivează reacţia celor care îmi urmăresc “munca” şi pasiunea, pentru că mare parte din fotografiile pe care le realizez este destinată privitorului. Îl ajut să descopere împrejurimile la fel cum am făcut-o şi eu, într-un mod nou.

  Şi da, “bucuria pe care o ai când obții un cadru reușit nu o poți descrie în cuvinte”, am încheiat citatul.

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *