LOADING

Type to search

Getty Images permite preluarea gratuită a imaginilor

dragosasaftei 5 years ago

Imaginile sunt cele mai puternice forme de comunicare. Sunt extrem de utile pentru ilustrarea articolelor și pentru menținerea atenției cititorului pe subiect. Altfel citești un articol care are și o ilustrație și altfel citești sau nu citești un articol într-o variantă simplă. Desigur, nu e o regulă valabilă întotdeauna, dar în general imaginile aduc un plus conținutului.

Dar ce ne facem dacă nu avem imaginii proprii și nici buget pentru a le cumpăra de pe site-urile de stock?

Getty Images și preluarea gratuită a imaginilor

Începând de astăzi Getty Images, unul dintre cele mai mari site-uri de fotografie de stock, oferă posibilitatea de preluare gratuită a imaginilor prin embedd-uirea lor pe site-uri, bloguri sau alte platforme. În 2013 platforma a primit premiul Footage library of the year. Sunt încărcare milioane de fotografii din întreaga lume, iar toate pot folosi pentru ilustrarea diverselor articole. Dar haideți să vedem cum funcționează.

Am intrat pe gettyimages.com și am căutat jungle cat.

Am ales fotografia pe care doream să o folosesc, am dat click pe ea și mi s-a deschis o nouă fereastră. Apoi am apăsat pe butonul de embed și am primit codul pe care-l pot lua și pune exact acolo unde am nevoie. 

Și cam așa arată fotografia preluată de pe Getty Images.

Din câte am văzut în momentul de față nu toate fotografiile pot fi preluate, dar probabil că fie e o chestiune de timp, fie unele au licență exclusivă și drept de utilizare doar în anumite condiții. Chiar și așa e extrem de util pasul pe care l-au făcut. Ai acces gratuit și legal la un număr mare de imagini, fără să-ți faci griji că trebuie să le iei de pe Google sau să rogi pe cineva să-ți dea acordul să le folosești.

*Sursa: The Verge

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

5 Comments

 1. Cervatiuc Alin 6 March 2014

  Pai si nu se poate “fura” cu print screen?

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 6 March 2014

   Tocmai, asta-i ideea pe care au mers. Ei îți dau dreptul să pui fotografiile legal fără să le „furi” cu print screen. Nu prea mai are sens să faci asta.

 2. Andrei Pop 11 March 2014

  Pentru un blog personal e o alternativa buna, dar pentru un site mai serios nu se pune problema. Cu acel frame, redirect, iconite, js, css …etc ai penalizari de la google 🙂 si aici vorbesc de Desktop pe mobile sa incarci imaginea de acolo iti trebuie foarte multe resurse.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 11 March 2014

   Bineînțeles! Atunci când vorbim de un site serios vorbim și de bugete sau metode prin care să obțină imagini (fie le cumpără, fie le fac ei). Dar așa pentru un site personal poate fi util sistemul Getty. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *