Adăugat pe 6 martie 2014 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Getty Images permite preluarea gratuită a imaginilor

Getty Images - Preluarea gratuită a fotografiilor
Getty Images - Preluarea gratuită a fotografiilor

Imaginile sunt cele mai puternice forme de comunicare. Sunt extrem de utile pentru ilustrarea articolelor și pentru menținerea atenției cititorului pe subiect. Altfel citești un articol care are și o ilustrație și altfel citești sau nu citești un articol într-o variantă simplă. Desigur, nu e o regulă valabilă întotdeauna, dar în general imaginile aduc un plus conținutului.

Dar ce ne facem dacă nu avem imaginii proprii și nici buget pentru a le cumpăra de pe site-urile de stock?

Getty Images și preluarea gratuită a imaginilor

Începând de astăzi Getty Images, unul dintre cele mai mari site-uri de fotografie de stock, oferă posibilitatea de preluare gratuită a imaginilor prin embedd-uirea lor pe site-uri, bloguri sau alte platforme. În 2013 platforma a primit premiul Footage library of the year. Sunt încărcare milioane de fotografii din întreaga lume, iar toate pot folosi pentru ilustrarea diverselor articole. Dar haideți să vedem cum funcționează.

Am intrat pe gettyimages.com și am căutat jungle cat.

Am ales fotografia pe care doream să o folosesc, am dat click pe ea și mi s-a deschis o nouă fereastră. Apoi am apăsat pe butonul de embed și am primit codul pe care-l pot lua și pune exact acolo unde am nevoie. 

Și cam așa arată fotografia preluată de pe Getty Images.

Din câte am văzut în momentul de față nu toate fotografiile pot fi preluate, dar probabil că fie e o chestiune de timp, fie unele au licență exclusivă și drept de utilizare doar în anumite condiții. Chiar și așa e extrem de util pasul pe care l-au făcut. Ai acces gratuit și legal la un număr mare de imagini, fără să-ți faci griji că trebuie să le iei de pe Google sau să rogi pe cineva să-ți dea acordul să le folosești.

*Sursa: The VergeÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.