Adăugat pe 22 martie 2013 de Dragoș Asaftei in Fotografia în Social Media
 
 

Google Plus permite căutarea fotografiilor pe site

Google Plus - Funcție de căutare a fotografiilor
Google Plus - Funcție de căutare a fotografiilor

Astazi Google a anunțat adăugarea unei noi funcții pe propria rețea de socializare. Coincidență sau nu cu îmbunătățirea si dezvoltarea sistemului Graph Search marca Facebook, Google Plus oferă acum posibilitatea de căutare directă a fotografiilor publicate pe rețea.

Ce putem face? Putem căuta, spre exemplu, postările prietenilor cu privirea un anumit eveniment, fiindu-ne afișate doar cele care conțin fotografii. E ca și cum ai avea o bază de date imensă cu toate fotografiile publicate de prietenii tăi. Noua opțiune este afișată în meniul de căutare regăsit pe Google Plus.

Totuși, căutarea vă va afișa doar fotografiile publice ale celor aflați în cercurile voastre. Astfel, rezultatele căutării sunt direct influențate de modul în care autorul a setat permisiunile acestora.

Considerăm că este un pas inteligent făcut de Google. Rețeaua a atras încă de la început fotografii datorită modului în care fotografiile erau publicate și puteau fi vizualizate. Poate va reprezenta un avantaj această nouă funcție. Iată și cateva imagini cu modul de funcționare a acesteia.

Sursa informațiilor: Social Times.

Google Plus - Funcție de căutare a fotografiilorÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.