LOADING

Type to search

Google Plus te lasă să uploadezi fotografiile la rezoluție mare

dragosasaftei 6 years ago

Google încearcă să prindă cât mai mult teren cu propria rețea de socializare și, din câte am observat, îi targetează (sau cel puțin le oferă o mai mare atenție) pe cei pasionați de fotografie. În urmă cu câteva săptămâni aflam despre faptul că se pot căuta direct fotografii în motorul de căutare intern. Acum Google vine cu un nou feature, posibilitatea de a uploada fotografiile la rezoluție mare. Și nu doar atât. După ce le uploadezi așa, cei care îți văd fotografiile se pot folosi de acest fapt și pot da zoom pe anumite zone, pot vedea detaliile etc.

Mi se pare o oportunitate excelentă pentru fotografi, dar în special pentru blogurile de fotografie. Dacă vrei să pui o fotografie de test cu un obiectiv, spre exemplu, ai avantajul că o poți uploada la rezoluția maximă și lăsa vizitatorii să vadă defectele optice, detaliile și așa mai departe. Desigur pe cât de mult e un avantaj, pe atât poate fi și un dezavantaj, însă e alegerea ta dacă uploadezi fotografiile așa sau dacă preferi să fie redimensionate automat.

Puteți alege noua opțiuni intrând la Setări și apoi bifați Upload my photos at full size. Să aveți grijă însă, pentru că aveți un spațiu gratuit limitat pentru fotografiile la rezoluție mare/maximă. E un spațiu de 5GB care se ocupă relativ ușor. Sfatul nostru, dacă alegeți această opțiune, e să fiți selectivi cu fotografiile pe care le uploadați la rezoluție mare, asta dacă doriți să vă încadrați în această limită.

Google Plus - Uploadare fotografii la rezoluție mare

Totuși, există posibilitatea de a cumpăra mai mult spațiu. Ideea e că făcând acest lucru veți avea fotografiile in cloud, stocat pe serverele Google și le veți putea accesa de oriunde, de pe orice dispozitiv. Google Plus devine din ce în ce mai friendly cu fotografii. Oare ce urmează? 🙂

Și cam așa se vede atunci când dați zoom. Puteți mări folosindu-vă de rotița de scroll a mouse-ului.

Google Plus - Uploadare fotografii la rezoluție mare

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *