LOADING

Type to search

GoPro atacă segmentul camerelor video de acțiune de buget

dragosasaftei 4 years ago

UPDATE 2GoPro Hero a intrat în oferta F64 la prețul de 599 de lei!

UPDATE: Noile camere au fost anunțate pe site-ul oficial GoPro. Vor fi disponibile începând cu 5 octombrie. Prețul lui GoPro Hero va fi de 125 de euro!

Au apărut zvonuri cum că GoPro urmează să lanseze o cameră video de buget pe 8 octombrie. Tot atunci este anunțată și lansarea noului GoPro Hero 4. Dar să revenim la primul model. Denumită simplu GoPro Hero, noua cameră va costa între 100 și 200 de dolari (cel mai probabil la noi va ajunge pe la un preț de 150-200 de euro). La acest preț Hero va concura cu Vico și Drift și în acest segment. Totuși, dacă prețul va fi așa cum se aude, noul GoPro ar putea scoate de pe piață toate camerele video chinezești care se pot găsi acum la prețuri în jur de 100 de dolari sau mai puțin. De ce să iei o cameră de slabă calitate și să dai 100 de dolari, când cu puțin mai mult îți iei un GoPro?

Totuși, prețul scăzut vine cu o serie de dezavantaje. Zvonurile spun că noua cameră nu va permite detașarea corpului de carcasă. Asta înseamnă că nu-i vei putea schimba bateria și că va trebui să aștepți până se încarcă. Acumulatorul ar trebui să țină pentru aproape 2 ore și jumătate de utilizare. Suficient cât să filmezi o zi întreagă într-o călătorie (ținând cont că nu filmezi continuu) sau cât să faci vreo 3-4 secvențe de timelapse de aproape jumătate de oră. Cu puțină atenție îți poți face treaba lejer.

Pe de altă parte, avantajul este că Hero păstrează multe dintre funcțiile regăsite pe modelele superioare, dar și rezistența. Spre exemplu, camera poate fi folosită fără nicio problemă până la o adâncime de 40 de metri. Iată restul specificațiilor:

 • Filmare 1080p la 30fps și 720p la 60fps;
 • Fotografiere în rafală cu 5 cadre pe secundă, fiecare având o rezoluție de 5 megapixeli;
 • Funcție de timelapse cu declanșarea la un interval de 0,5 secunde;
 • Mod Auto Low Light care modifică setările camerei automat atunci când detectează că lumina nu este suficient de puternică;
 • Are microfon încorporat;
 • Nu are conectivitate wireless;
 • Suportă card Micro SD cu o capacitate de până la 32GB.

Cel mai util ar fi fost, cred, ca funcția de timelapse să aibă un interval mai mare de declanșare. Jumătate de secundă este cam puțin. Ai 2 poze pe secundă. Dacă fotografiezi jumătate de oră ai 3.600 de fotografii. Nu-i o problemă dacă faci timelapse-ul într-o zonă cu foarte mare agitație (într-o piață sau în centrul unui oraș), însă ar fi cam mult dacă fotografiezi un peisaj. Nu din punct de vedere al calității. Nu te afectează cu nimic. Ci din punct de vedere al procesării, penru că vor fi mult prea multe cadre.

Totuși, target-ul noii camerei nu cred că va fi format din profesioniști care vor alege să facă timelapse cu acest model. Clienții ar putea fi oameni pasionați care vor o cameră de acțiune rezistentă și pe care să o folosească în plimbări, în excursii, pentru selfie-uri (bien sur) sau pentru filmarea unor secvențe de making-of de la anumite evenimente, spre exemplu.

Rămâne să vedem cât de bună va fi mișcarea pentru brand. Până acum GoPro era camera video de acțiune din segmentul premium, într-un fel sau altul. De acum brandul va avea în portofoliu camere video pentru toate segmentele. Ar trebui să acapereze un procent și mai mare din piață.

Așteptăm totuși lansarea oficială și să aflăm care va fi prețul oficial pentru România. Iată până atunci un clip cu noul GoPro Hero.

Sursa: PetaPixel

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

 1. Madalin Andrei 29 September 2014

  GoPro 2014: pret/calitate excelent(sper sa o achizitionez)
  GoPro Hero 4 va fi in jur de 550 Euro sau mai mult, dar ca fi cea mai buna camera de actiune din lume parerea mea

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 29 September 2014

   Hero 4 va fi, într-adevăr, la un alt nivel. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *