Adăugat pe 25 aprilie 2013 de Dragoș Asaftei in Evenimente
 
 

Haideți să fotografiem eclipsa parțială de lună

Eclipsa parțială de lună
Eclipsa parțială de lună

În seara aceasta (n.r. 25 aprilie 2013) va avea loc o eclipsă parțială de lună, însemnând că astrul ceresc va trece prin conul de penumbră al pământului. Astfel, ASTROSNAKE alături de Asociația Astronomică URANIA, Foto4All și Asociația Bucureștiul meu drag, în parteneriat cu Photosetupne invită la o ședință foto nocturnă cu scopul de a fotografia evenimentul astronomic.

Eclipsa va începe la ora 21:03 și se va termina la ora 01:11, maximul atingându-se la ora 23:08. Locul de întâlnire este în parcul Lumea Copiilor începând cu ora 20:30. 

O să fie interesant, suntem convinși! Mai mult, cei de la Photosetup vor aduce și obiectivul Sigma 300-800mm alături de un teleconvertor 2x, putând avea astfel o distanță focală de 1600mm pe un full-frame sau de 2400mm pe un DX. Mai mult decât suficient pentru a fotografia steagul american de pe Lună. :-)

Ne vedem diseară!

Eclipsa parțială de lunăÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.