LOADING

Type to search

HTC Desire EYE: Cameră frontală de 13MP și obiectiv de 22mm cu f/2.2

dragosasaftei 4 years ago

HTC a început să-și pună amprenta în zona camerelor foto de pe smartphone-uri la începutul anului 2013 prin lansarea modelului One. Camera de pe HTC One venea cu tehnologia Ultra Pixel, având doar 4 megapixeli pe un senzor de o suprafață mai mare decât cele de pe alte smartphone-uri. Pixelii erau mai mari și captau mai multă lumină, fiind ajutați și de deschiderea mare a diafragmei, f/2.0. Camera de pe HTC One se descurca astfel în lumină slabă (punctul slab al camerelor foto de pe telefoanele mobile) mai bine decât majoritatea smartphone-urilor de pe piață din acel moment. Puteți citi impresiile noastre aici: review camera foto de pe HTC One și One Mini.

Astăzi HTC mai face un pas în această direcție, dar și în ton cu trendul ultimului an – moda selfie-urilor.

HTC Desire Eye: Cameră frontală de 13MP și obiectiv de 22mm cu f/2.2

Dacă majoritatea camerelor frontale de pe smartphone-uri au rezoluții de aproximativ 2-3 megapixeli (multe dintre ele rămân la 1.920×1080, full HD – așa cum este și cea de pe noul iPhone 6, de exemplu), camera frontală de pe noul HTC Desire Eye are o rezoluție de 13 megapixeli. Pe lânga asta vine cu un obiectiv wide de 22mm care are o deschidere a diafragmei de f/2.2. Camera mai are un LED dual flash și poate filma la rezoluția full HD.

Trecând către camera din spate observăm că are aceeași rezoluție. Diferă senzorul care are o suprafață mai mare și este iluminat din spate. Totuși obiectivul este mai puțin wide – 28mm.

Camera de pe Desire Eye vine bineînțeles și cu asisentul Zoe care-ți permite să faci diverse compoziții: să unești mai multe cadre, să fotografiezi în rafală, dar să ai subiectul pe toată traiectoria lui și așa mai departe. Noul smartphone va fi disponibil în România începând cu luna noiembrie.

Revenind totuși la camera frontală, rămâne de văzut cât de multe persoane îi vor da importanță și vor exclude alte smartphone-uri pe acest criteriu. Îmi pare o idee bună, dar consider că afectează destul de mult aspectul telefonului pe partea din față. Ține de obișnuință, cred. Parcă mi-ar fi plăcut să văd o cameră mai „finuță” deasupra ecranului și nu un obiectiv așa cum este cel de pe partea din spate. Pentru mine n-ar fi un criteriu în achiziționarea unui smartphone camera frontală de o rezoluție atât de mare. Mai ales că n-am simțit de multe ori nevoia ca selfie-urile pe care le fac să fie la o rezoluție mai mare. Și dacă vine vorba de tipărit (să zicem că vrei să faci cadou cuiva o fotografie) rezoluția uzuală de 1.920×1.080 este suficientă pentru fotografii de 18x13cm sau chiar A4, cu puțină atenție.

Cred că principalul avantaj al camerei frontale se va vedea în situațiile cu lumină slabă. Probabil vei putea face selfie-uri mai „luminoase” în locuri și localuri în care lumina nu-i de partea ta. Rămâne de văzut, așa cum ziceam, cum vor primi consumatorii noua cameră. Atât One-ul din 2013, cât și cel din 2014 au o cameră frontală suficient de bună cât să nu mai ai nevoie de altceva.

Totuși, asemenea lui One M8, noul Desire Eye este rezistent în apă la o adâncime de până la 1 metru timp de 30 de minute.

Specificații tehnice – HTC Desire Eye

  • Camera foto din spate: 13 megapixeli, senzor iluminat din spate, obiectiv de 28mm f/2.0, filmare full HD și funcție HDR;
  • Camera foto din față: 13 megapixeli, obiectiv de 22mm f/2.2 și filmare full HD;
  • Display full HD de 5,2 inchi;
  • Procesor Snapdragon Qualcomm quad-core de 2.3GHz;
  • 2GB memorie RAM;
  • Memorie internă începând de la 16GB, suportă card micro SD de până la 128GB;
  • Rețea 4G – nanosim;
  • Conectivitate NFC;
  • Greutate de 154 de grame.

Încă nu sunt anunțate informați cu privire la preț.

HTC Desire Eye Submarine Blue 2 300 dpi HTC Desire Eye Matt White explosion 300 dpi

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *