LOADING

Type to search

Înscrie-te la Sony World Photography Awards 2017

dragosasaftei 3 years ago
  • Cea mai mare competiție de fotografie din lume ajunge la a zecea ediție
  • Noi categorii la competițiile Professional, Open și Youth
  • Începe cursa pentru stabilirea celui mai bun fotograf român

Ieri au început înscrierile pentru Sony World Photography Awards, cea mai mare competiție de fotografie din lume, organizată de World Photography Organisation și care în 2017 va aniversa cea de-a zecea ediție.

Pe lângă competițiile Professional, Open, Youth și Student Focus, o altă miză este identificarea celui mai bun fotograf din România.

Sony World Photography Awards identifică în fiecare an cele mai bune fotografii din lume. Competiția se adresează tuturor fotografilor și reprezintă o voce autoritară  în industria fotografică, putând modela carierele fotografilor câștigători și ale finaliștilor. În fiecare an, competiția atrage artiști consacrați și tineri talentați, prezentând unei audiențe globale cele mai bune fotografii din lume realizate în ultimele 12 luni.

“Este o onoare să mă regăsesc pe aceeași listă cu atâția artiști uimitori! Este incredibil… Câștigarea acestui premiu mă motivează să creez lucrări mai frumoase și să mă dezvolt ca artist fotograf” – Cristina Venedict, câștigătoare a premiului Romania National Award în 2016

Înscrierea în concurs este gratuită, iar fotografii amatori și profesioniști pot aplica accesând următorul link: www.worldphoto.org la oricare din cele patru concursuri: Professional; Open; Youth și Student Focus. Noul website le oferă fotografilor câștigători o expunere mai bună și dispune de un proces de înscriere simplificat.

Înscrierile pentru premiul național – Romania National Award – se realizează prin selectarea automată a participanților cu naționalitate română înscriși la oricare din cele zece categorii Open.

Pentru ediția din 2017 vor fi incluse noi categorii în toate competițiile, ceea ce le va permite fotografilor să își forțeze limitele creative. Mai multe detalii despre definițiile competițiilor și ale categoriilor sunt disponibile aici.

Inscrie-te la Sony World Photography Awards 2017

Printre premiile din cadrul Sony World Photography Awards se numără:

  • Echipament foto Sony de ultimă generație
  • 25.000 $ (USD) pentru câștigătorul titlului ”Fotograful Anului”
  • 5.000 $ (USD) pentru câștigătorul competiției Open
  • Echipament foto digital Sony pentru câștigătorii competițiilor naționale
  • Prezentarea lucrărilor la expoziția Sony World Photography Awards din Londra
  • Includerea lucrărilor în catalogul anual Sony World Photography Awards
  • Expunere la nivel global și recunoașterea realizărilor

Ediția din 2016 a Sony World Photography Awards a atras un număr-record de 230.103 de înscrieri din 186 țări. Fotojurnalistul iranian Asghar Khamseh a câștigat premiul ”Fotograful Anului” în 2016, cu seria ”Fire of Hatred”, în timp ce distincția ”Romania National Award” i-a fost acordată Cristinei Venedict.

Lista finaliștilor Sony World Photography Awards va fi anunțată pe 28 februarie, câștigătorii competițiilor Open și National vor fi anunțați pe 28 martie, în timp ce lista completă de câștigători va fi prezentată pe 20 aprilie 2017, lucrările urmând a fi expuse în cadrul vernisajului de la Somerset House din Londra, între 21 aprilie și 7 mai 2017.

Imaginile câștigătoare și finaliste din 2016 sunt disponibile aici.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei