Adăugat pe 11 mai 2014 de Dragoș Asaftei in Interviuri
 
 

Interviu cu Alex Gâlmeanu:: „În condițiile potrivite fotografia poate fi un instrument extrem de puternic”

Interviu cu Alex Gâlmeanu
Interviu cu Alex Gâlmeanu

Săptămâna trecută am trăit una dintre cele mai „motivaționale” ore de până acum. Îmi doream de mult să mă întâlnesc cu Alex Gâlmeanu și să-l rog să povestească în fața camerei despre fotografiile pe care le face și experiențele prin care a trecut. Momentul s-a ivit săptămâna trecută, iar interviul pe care i l-am luat îl veți putea vedea în continuare.

Alex Gâlmeanu este un nume de care cu siguranță ați auzit, mai ales dacă sunteți pasionat de fotografie. Dar nu numai. Și sigur ați văzut fotografii de-ale lui de mai multe ori de-a lungul timpului. Spunea Alex în timpul interviului că la un moment dat, prin vara anului 2005 sau 2006, erau în același timp aproape 10 reviste care pe copertă aveau fotografii făcute de el. Chiar l-am întrebat în interviu, oare cum e să-ți vezi fotografiile pe atât de multe coperți?

Așadar am vorbit cu Alex despre cum a luat naștere pasiunea lui pentru fotografie, despre primele joburi foto pe care le-a avut, despre fotografia comercială și despre proiectele personale care sunt, așa cum spunea el, extrem de importante în dezvoltarea unui fotograf. Și exemplul cel mai bun e chiar Alex. A inițiat atât de multe și bune proiecte foto personale, încât a trecut prin multe experiențe din care a învățat și mai multe.

În timp ce discutam despre fotografia comercială l-am rugat să povestească puțin și despre ședința foto Zero Gravity by Avon, despre care am scris acum aproape o lună aici. Puteți vedea fie acolo, fie direct pe Youtube și filmul de making of al ședinței foto. Arată foarte bine efortul depus de întreaga echipă.

Dar haideți să vedem interviul. Eu după ce l-am ascultat pe Alex am plecat cu o poftă mare, mare de lucru! :-)Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.