Adăugat pe 18 octombrie 2013 de Dragoș Asaftei in Evenimente
 
 

Invazie Praga 68 de Josef Koudelka, o expoziție foto pe care trebuie să o vezi

Expoziția Invazie Praga 68 de Jozek Koudelka
Expoziția Invazie Praga 68 de Jozek Koudelka

Aseară a avut loc vernisajul expoziției Invazie Praga 68, o expoziție realizată din fotografiile lui Josef Koudelka, un celebru fotograf ceh, care a surprins într-un mod de poveste evenimentele politice care au marcat praga în august, 1968. Fotografiile documentează astfel lupta cehilor pentru democrație.

Fotografiile sunt expuse la Anexa Muzeului Național de Artă Contemporană din București (pe Calea Moșilor nr.62-68 – cam la 10 minute de mers pe jos de la Unirii) și pot fi văzute până în luna februarie a anului viitor. Expoziția se poate vizita de în fiecare zi de marți până duminică, între orele 11:00 și 19:00 până pe 2 februarie 2014.  

Spuneam că e o expoziție foto pe care trebuie să o vedeți. Intrați și începeți să citiți povestea pe care o găsiți pe primul perete, pe partea stângă. Apoi urmați firul și priviți fotografiile. Citiți și segementele intermediare de reportaj. Apoi priviți iar fotografiile. Cred că e una dintre cele mai bune relatări a unui astfel de eveniment. E o serie impresionantă de fotografii, fiecare plantând în tine un gram din stările pe care le-au trăit cehii în acea perioadă.

Expoziția este organizată de Centrul Ceh București și Institutul Francez din România, fiind susținută de Staropramencelebra bere cehească. E tare binevenit un astfel de gest! E o susținere puternică a culturii. Una de impact. Una e să vezi astfel de fotografii tipărite la dimensiuni mari și transpuse într-o adevărată poveste, decât să te uiți la ele pe Facebook. Și o să confirmați asta atunci când ajungeți în fața lor. :-)

Iată și două dintre fotografiile pe care le veți vedea acolo. Pe restul le găsiți la Anexa MNAC. Merită să vă rezervați din timp pentru a le vedea!

Credit foto: Josef Koudelka, Magnum Photos 2013Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.