LOADING

Type to search

Iringo Simon, povestea fotografiilor selectate pe short list la Sony World Photography Awards 2014

dragosasaftei 5 years ago

Are 17 ani și fotografiază din 2010, iar două dintre fotografiile ei au fost selectate ieri pe short list la Sony World Photography Awards. Două dintre fotografiile ei s-au remarcat a fi cele mai bune din toate cele 140.000 înscrise în una dintre cele mai importante competiții de fotografie.

Este vorba de tânăra Iringo Simon, iar fotografiile care i-au fost selectate fac parte din categoria Youth/ Culture. Iringo, alături de alți trei fotografi, reprezintă România în acest an în cadrul competiției. Vedeți aici care sunt toți cei patru fotografi români aflați pe lista scurtă alături de fotografiile lor.

Iringo Simon, povestea fotografiilor selectate pe lista scurtă

Am 17 ani și am încpeut să fac fotografii din anul 2010, când tatăl meu și prietenii lui fotografi m-au inspirat. Îmi place să fotografiez natura, animalele, oamenii și lucruri care sunt în fața noastră, dar pe care nu le observăm.”, ne spune Iringo. Fotografiază, așadar, de la 13 ani, iar la 17 ani ajunge pe lista scurtă la celebra competiție. Suntem convinși că data de 4 februarie 2014 nu o va uita niciodată.

Am rugat-o apoi să ne spună cum și unde a realizat fotografia, care e povestea ei: „Anul trecut am participat la carnavalul tradițional secuiesc din județul Harghita, la Ciceu, unde s-au adunat participanți din mai multe sate din zona Ciucului. Am făcut mai multe fotografii despre evenimente, iar din acestea am trimis două la Wolrd Phoyo Awards. Spre surpriza mea am fost anunțată de către World Photo că toate fotografiile mele participante, două la număr, au intrat pe lista scurtă.”, povestește tânăra.

M-am concentrat la faptul că fotografiile trebuie să fie privite din alt punct de vedere ca cele generale făcute cu ocazia unor carnavaluri.”, completează Iringo. Vedeți, e atât de important să încerci să privești lucrurile dintr-o altă perspectivă față de cum o fac ceilalți. E atât de important și, în cele din urmă, aceasta e cheia multor fotografii celebre.

Vă dați seama ce bucuroasă a fost când a primit vestea? „Am rămas surprinsă când am văzut că sunt pe short list. Eu și familia mea ne-am bucurat tare mult. E o onoare. Faptul că am fost aleasă între primii 10 mă face și mai puternică și îmi dă putere să continui cu mai mult devotament fotografia.”, ne spune în încheiere. 🙂

Noi te felicităm, Iringo, și îți urăm mult succes în etapa următoare! Așteptăm vești bune! Pe Iringo Simon o puteți urmări pe site-ul personal sau pagina de Facebook.

Iringo Simon în short list la Sony World Photography Awards

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

3 Comments

  1. vladdulea 5 February 2014

    “Are 17 ani și fotografiază din 2010, iar două dintre fotografiile ei au fost selectate ieri pe short list la Sony World Photography Awards”. Cum poate să sune asta! Bravo!

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *