LOADING

Type to search

Canon 5D Mark IV a fost lansat: 30.4MP, Filmare 4K, Dual Pixel

dragosasaftei 2 years ago

UPDATE: A fost anunțat prețul oficial și listat la F64. Canon 5D Mark IV se va vinde în această etapă cu 18.499 de lei și va fi disponibil din 10 Septembrie 2016. La precomenzi primiți și un grip gratuit!

În urmă cu 4 ani se lansa Canon 5D Mark III. De atunci și până acum a fost unul dintre D-SLR-urile cel mai bine vândute și cel mai mult folosite de fotografii profesioniști. L-am văzut la multe evenimente în mâinile fotografului, l-am văzut pe multe platouri de filmare, l-am văzut cam peste tot. Și asta nu putea fi decât dovada măiestriei cu care a fost conceput, construit și ridicat peste așteptările oamenilor.

Astăzi Canon face următorul pas și anunță noul model din gama 5D: Canon 5D Mark IV.

Canon 5D Mark IV _1

Noul Canon 5D Mark IV

Ca succesor al EOS 5D Mark III, aparatul a fost conceput ţinând cont de reacţiile primite direct de la comunitatea fotografică, pentru a putea produce cel mai versatil model EOS de până acum. Cu un senzor CMOS de 30,4 megapixeli cu o latitudine de expunere mare, fotografiere la viteză mare de 7 cadre pe secundă (fps), înregistrare 4K la 30fps (ATENȚIE! Doar în modul crop 1,7x) şi Wi-Fi şi GPS încorporate, aparatul îmbină viteza şi rezoluţia cu funcţii excelente de fotografiere şi filmare în condiţii de luminozitate scăzută. Pe partea de filmare 5D Mark IV mai vine cu vești: filmare 120 fps HD, Dual Pixel CMOS AF, filmare cu redare accelerată şi un nou mod HDR pentru video.

Cu un interval ISO de la 100 până la 32000, care poate fi extins de la 50 până la 102400, imaginile pot fi înregistrate într-o gamă foarte extinsă de medii. Algortimul de procesare a zgomotului îmbunătăţit oferă noi perspective în condiţii de luminozitate scăzută, ideal pentru fotojurnalişti care au nevoie să surprindă poveşti extraordinare indiferent de condiţiile de luminozitate.

Canon 5D Mark IV _2

Este uşor să urmăreşti feţe sau subiecţi care se deplasează rapid cu sistemul AF cu 61 de puncte cu densitate mare al EOS 5D Mark IV. Cele 61 de puncte AF / 41 de puncte AF în cruce acoperă o zonă extinsă din senzor şi oferă posibilitatea de a focaliza chiar şi la lumina lunii la EV -3 în modul de fotografiere prin vizor sau EV -4 în modul de fotografiere Live View. EOS 5D Mark IV vă permite să folosiţi extendere cu toate obiectivele telefoto pentru AF la f/8 cu toate cele 61 de puncte, inclusiv 21 de puncte în cruce (la f/8) pentru o precizie şi mai mare.

Ecranul LCD tactil de înaltă rezoluţie cu dimensiunea de 3,2 inchi care poate fi folosit în toate meniurile este combinat cu un buton nou AF ‘Selectare zonă’ care vă oferă o metodă rapidă de selectare a punctului AF. În plus, aparatul are inclus un senzor de măsurare avansat 150K RGB+IR cu un procesor DIGIC 6 dedicat pentru expuneri exacte şi detectare şi urmărire precisă a subiectului.

Canon 5D Mark IV _4

De remarcat că au ales să păstreze slotul dual de card: CF + SD, extrem de util pentru cei ce-s fani CF-ului, carduri de memorie mult mai rezistente în timp, dar și la șocuri.

Ce aduce nou în comparație cu celelalte aparate de pe piață?

5D Mark IV este şi primul aparat EOS care dispune de inovativul format de fişier Dual Pixel RAW, format care permite fotografilor să proceseze imaginile în post-producţie modificând sau corectând focalizarea. Vorbim de ajustări fine, nu de schimbarea completă a planului de focus.

Digital Lens Optimizer, o nouă funcție în interiorul camerei care permite ajustarea tuturor parametrilor în așa fel încât imaginea captată pe senzor să scoată maximul din obiectivul cu care a fost făcută.

Sistem de reducere a vibrațiilor în timpul declanșării: practic, obturatorul mai are o piesă componentă în plus care atenuează vibrațiile din momentul revenirii cortinei. Efectul? Se poate mări rata de cadre pe secundă (de la 6 pe Mark III la 7 pe Mark IV).

Iată noutățile în clipul de prezentare.

Și dacă vreți să-l vedeți la lucru, iată și primele clipuri furnizate de Canon USA.Prețul și disponibilitatea? Canon 5D Mark IV a fost deja listat pe F64, fără însă să avem un preț oficial. Analizând însă prețul anunțat peste ocean, putem aproxima că la noi se va vinde la suma de aproximativ 15.000 de lei, cu 3.000 mai mult decât modelul lansat în urmă cu 4 ani.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *