Adăugat pe 6 ianuarie 2014 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Fuji lansează primul aparat foto superzoom subacvatic: FinePix S1

Fuji FinePix S1 - Bridge subacvatic
Fuji FinePix S1 - Bridge subacvatic

Fuji este unul dintre cele mai importante branduri foto în zona aparatelor superzoom bridge. Timp de mai mulți ani Fuji a deținut o cotă de piață semnificativă în rândul aparatelor bridge, având în portofoliu variante mult mai accesibile comparativ cu cele ale brandurilor concurente. Prețul unui bridge Fuji cu 26x zoom optic e acum pe la 600 de lei, iar nu puțini sunt cei interesați de astfel de aparate.

Fuji continua astfel seria lansărilor în această direcție. Noul model lansat astăzi este Fuji FinePix S1primul aparat superzoom (bridge) subacvatic din lume. Întrebarea e următoarea: cât de util e un astfel de aparat sub apă? Desigur, faptul că e etanșeizat te ajută mult atunci când fotografiezi într-o ploaie puternică. Scapi de stresul că aparatul tău ar putea păți ceva. Dar e util sau necesar un astfel de zoom sub apă în contextul în care de multe ori lumina nu e atât de puternică încât să-ți permită să fotografiezi lejer, din mână, la un zoom foarte mare?

Vom vedea asta. Cert e că un astfel de aparat poate fi util ca unul pentru excursii și călătorii. Îl iei cu tine peste tot, ai o plajă focală largă (zoom mare) și te poți încumeta să fotografiezi fundul unui râu sau o cascadă mică, de munte, chiar de la baza ei. Noul model se vrea drept un aparat versatil util în toate situațiile. Iată și specificațiile tehnice complete.

Specificații tehnice – Fuji FinePix S1

  • Senzor CMOS de 16.4 megapixeli;
  • Filmare full HD la 60p cu sunet stereo și filtru pentru eliminarea zgomotului produs de vânt;
  • Obiectiv cu zoom optic 50x - 24-1200mm cu f/2.8-5.6 (obiectiv luminos pentru distanța focală pe care o are);
  • Sensibilitate ISO cuprinsă între 100 și 3.200 (6.400 și 12.800 fiind disponibil doar la fotografii cu rezoluție mai mică);
  • Bliț încorporat cu acoperire de până la 8 metri;
  • Fotografiere în rafală cu până la 10 cadre pe secundă;
  • Funcție de timelapse inclusă;
  • Card SD/SDHC;
  • Vizor electronic; Display LCD rabatabil de 3 inchi în 920.000 de puncte;
  • Greutate de 680 de grame.

Noul model va fi disponibil începând cu luna martie la un preț estimativ de 2.200 de lei pe piața din România.

Fuji FinePix S1 - Bridge subacvaticÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.