LOADING

Type to search

Fuji lansează primul aparat foto superzoom subacvatic: FinePix S1

dragosasaftei 5 years ago

Fuji este unul dintre cele mai importante branduri foto în zona aparatelor superzoom bridge. Timp de mai mulți ani Fuji a deținut o cotă de piață semnificativă în rândul aparatelor bridge, având în portofoliu variante mult mai accesibile comparativ cu cele ale brandurilor concurente. Prețul unui bridge Fuji cu 26x zoom optic e acum pe la 600 de lei, iar nu puțini sunt cei interesați de astfel de aparate.

Fuji continua astfel seria lansărilor în această direcție. Noul model lansat astăzi este Fuji FinePix S1primul aparat superzoom (bridge) subacvatic din lume. Întrebarea e următoarea: cât de util e un astfel de aparat sub apă? Desigur, faptul că e etanșeizat te ajută mult atunci când fotografiezi într-o ploaie puternică. Scapi de stresul că aparatul tău ar putea păți ceva. Dar e util sau necesar un astfel de zoom sub apă în contextul în care de multe ori lumina nu e atât de puternică încât să-ți permită să fotografiezi lejer, din mână, la un zoom foarte mare?

Vom vedea asta. Cert e că un astfel de aparat poate fi util ca unul pentru excursii și călătorii. Îl iei cu tine peste tot, ai o plajă focală largă (zoom mare) și te poți încumeta să fotografiezi fundul unui râu sau o cascadă mică, de munte, chiar de la baza ei. Noul model se vrea drept un aparat versatil util în toate situațiile. Iată și specificațiile tehnice complete.

Specificații tehnice – Fuji FinePix S1

 • Senzor CMOS de 16.4 megapixeli;
 • Filmare full HD la 60p cu sunet stereo și filtru pentru eliminarea zgomotului produs de vânt;
 • Obiectiv cu zoom optic 50x – 24-1200mm cu f/2.8-5.6 (obiectiv luminos pentru distanța focală pe care o are);
 • Sensibilitate ISO cuprinsă între 100 și 3.200 (6.400 și 12.800 fiind disponibil doar la fotografii cu rezoluție mai mică);
 • Bliț încorporat cu acoperire de până la 8 metri;
 • Fotografiere în rafală cu până la 10 cadre pe secundă;
 • Funcție de timelapse inclusă;
 • Card SD/SDHC;
 • Vizor electronic; Display LCD rabatabil de 3 inchi în 920.000 de puncte;
 • Greutate de 680 de grame.

Noul model va fi disponibil începând cu luna martie la un preț estimativ de 2.200 de lei pe piața din România.

Fuji FinePix S1 - Bridge subacvatic

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

 1. Mircea 24 March 2014

  Am cumparat acest aparat de curand si sincer sa fiu e mult peste asteptari .. ancient posesor de Canon SX50 HS , diferenta este sesizabila.
  Nu sunt un fotograf pasionat , dar folosesc in mod current un aparat foto pentru clisee diverse , cu sau fara zoom . Calitatea imaginilor este foarte buna in comparatie cu Canon-ul meu vechi , stabilitatea imaginii folosind zoom-ul este de asemenea foarte buna .
  Folosind un trepied mic si smartphone (S4 Galaxy) pentru controlul aparatului in conditii de zoom , calitatea imaginilor este ireprosabila .
  Pentru cei care doresc un aparat pentru calatorii si sa posede un zoom mare , le recomand cu placere acest bridge .

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *