Adăugat pe 7 ianuarie 2014 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Nikon lansează obiectivul 35mm f/1.8G compatibil cu D-SLR-urile full-frame

Nikon 35mm f/1.8G AF-S
Nikon 35mm f/1.8G AF-S

Până acum dacă voiai un obiectiv de 35mm pentru un D-SLR full-frame de la Nikon nu aveai foarte multe variante. Puteai să iei 35mm AF-D cu f/2 sau 35mm AF-S cu f/1.4, ambele variante destul de scumpe. Sau te puteai orienta către noul Sigma 35mm f/1.4.

Acesta e și motivul pentru care lansarea noului obiectiv e binevenită. Nikon AF-S 35mm f/1.8G este noul prime lansat de Nikon la CES 2014Obiectivul va fi disponibil începând cu luna februarie și va costa aproximativ 2.499 de lei. Iată cum obiectivul se poziționează cu un raport preț/calitate atractiv, făcându-l o alegere foarte bună pentru cei care vor un obiectiv prime, wide și compatibil cu formatul full-frame.

Specificații tehnice – Nikon 35mm f/1.8G

  • Distanță focală de 35mm;
  • Diafragmă maximă: f/1.8, diafragmă minimă: f/16;
  • Compatibil full-frame;
  • Construit din 11 lentile în 8 grupuri;
  • 7 lamele de diafragmă;
  • Distanță minimă de focalizare de 25 de centimetri;
  • Diametrul filtrului de 58mm;
  • Greutate de 305 grame.

Personal îl văd o alegere foarte bună pentru tot segmentul de D-SLR-uri Nikon. Dacă ai un entry/mid-level atunci 35-ul acesta devine un 50 numai bun pentru cadre generale și potrete, iar dacă ai un full-frame de poți folosi de el și pentru fotografie documentară sau de natură, devenind mai wide cu 15mm. Avantajul e că nu trebuie să-l schimbi odată ce treci pe full-frame. Și că e ieftin comparativ cu alte soluții existente pe piață. :-)Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.