LOADING

Type to search

Layout, o aplicație Instagram pentru colaje foto

dragosasaftei 5 years ago

Instagram se extinde din ce în ce mai mult în ultima perioadă. Dacă la început puteam profia doar de filtre, în ultimii ani au fost introduse tot felul de funcții cu scopul de a centraliza totul într-un singur loc. Spre exemplu, de ceva timp nu mai ai nevoie de aplicații pentru Snapseed ca să faci editări de bază (în afară de filtre): poți mări luminozitatea, sharpness-ul, poți corecta distorsiunile și așa mai departe direct din Instagram.

Cel mai probabil astfel de aplicații externe încep să câștige din ce în ce mai mult teren și să țină tot mai mult oamenii în ele. VSCOcam, spre exemplu, aplicația de editare foto de la care Instagram a preluat câteva funcții, are și o rețea internă, Grid, unde poți publica fotografiile și care e chiar foarte bine dezvoltată.

Astfel că Instagram începe să adune tot mai multe funcții și aplicații conexe, dar proprii companiei. După aplicația de Hyperlapse lansată anul trecut, ieri Instagram a lansat Layout, un program cu ajutorul căruia poți crea colaje din imagini.

Diferența între el și alte programe similare, precum PicsArt, este, de fapt, avantajul pe care-l are Instagram: ușurința în utilizare și procesarea rapidă. Pur și simplu intri în Layout, bifezi fotografiile care vrei să fie în colaje, ți le aranjează el automat și apoi mai poți face tu câteva modificări. Dar în câteva secunde îți faci un colaj cu fotografiile pe care le-ai ales. Singurul dezavantaj, dacă-l putem numi așa, e că nu poți adăuga și o ramă, un boder, între fotografii. Dar probabil va veni ca un update curând.

Rămâne de văzut acum câți dintre oameni vor alege aplicația Layout pe termen lung în defavoarea altora similară. Pe mine unul m-a prins! 🙂 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei