Adăugat pe 20 octombrie 2015 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Leica lansează primul mirrorless full-frame

Leica SL, aparat foto mirrorless full-frame
Leica SL, aparat foto mirrorless full-frame

Leica SL este primul mirrorless full-frame a companiei nemțești. Nu mai e nou faptul că Leica s-a adaptat schimbărilor pieței din ultimii ani și a lansat chiar în toamna anului trecut la Photokina o nouă gamă de aparate foto compacte, mirrorless și D-SLR în ton cu noutățile.

Cu un preț de mai bine de 5.000 de lire sterline, adică vreo 30.000 de lei, noul Leica SL este fabricat manual în Germania din două blocuri de aluminiu, având specificații tehnice de vârf: filmare 4k cu 30fps, declanșarea în rafală cu 11fps și senzorul full-frame CMOS de 24MP sunt doar câteva dintre ele.

Printre specificații se mai regăsesc:

  • Conecitivitatea wireless și controlul de la distanță prin aplicațiile Leica dedicat pentru Android și iOS;
  • Timp minim de expunere de 1/8.000s;
  • Sensibilitate ISO minimă 50, maximă 50.000;
  • Display și vizor electronice de înaltă rezoluție;

Mirrorless-ul full-frame este construit împreună cu Panasonic (încă de anul trecut aparatele lansate se regăsesc la ambele brand-uri, cu mici modificări de la unul la altul, dar cu diferențe măricele de preț) și urmează să fie disponibil pe piață la finalul anului.

Leica SL, aparat foto mirrorless full-frameÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.