Am testat:
 

Review Sigma 35mm f/1.4

 
Noul Sigma 35mm f/1.4 - Fotografii de produs
Noul Sigma 35mm f/1.4 - Fotografii de produs
Noul Sigma 35mm f/1.4 - Fotografii de produs

 
De unde poate fi cumpărat
 

Cel mai mic preț: 3.499 lei Verifică prețul la Photosetup Verifică prețul la F64
 
Calitatea imaginii
10


 
Funcții
9.0


 
Ergonomie
9.0


 
Raport preț-calitate
9.0


 
Nota noastră
9.3
9.3/10


Nota cititorilor
8 note

 

Util pentru


Portrete, fotoreportaje și fotografii de eveniment, obiectivul fiind sharp și precis.

Mai puțin util pentru


Momente în care ai nevoie de un obiectiv ușor și nu foarte voluminos.


Sigma 35mm f/1.4 face parte din gama de obiective Art lansată la începutul lui 2013 de brand-ul japonez. Este un obiectiv luminos și care oferă o calitate excelentă a imaginii. Este sharp începând de la f/1.4.
Review adăugat pe 30 martie 2013 de

 
Citește review-ul complet
 
 

Despre noul obiectiv Sigma 35mm f/1.4 v-am povestit în urmă cu câteva zile. Vă prezentam primele impresii și câteva fotografii realizate cu el. Dacă până atunci eram foarte mulțumiți, acum putem declara cu siguranță că e un obiectiv excelent. O să vedeți în continuare de ce spunem asta. Haideți întâi să reluăm partea până la care ajunsesem în articolul trecut.

Specificații tehnice

Obiectivul este constuit în Japonia și se simte în mână ca și cum ar fi realizat dintr-un material rezistent asemănător cu metalul. Se observa atenția acordată detaliilor. E un obiectiv solid, bine finisat, a cărui greutate de 665 de grame te face să îl simți extrem de bine în mână. Testându-l pe Nikon D7000 am observat că, inclusiv pe partea de ergonomie, fac o pereche bună.

Inelul de focalizare se mișcă foarte fin. Devine ideal pentru filmare, mai ales dacă este folosit cu accesorii specifice acestui lucru. Obiectivul are montură metalică, iar diametrul lentilei frontale este de 67mm. Puteți vedea în continuare câteva fotografii de produs. Fotografiile în care apare și D7000-ul au fost realizate cu Sony Nex-6 despre care vă vom povesti în articolele viitoare. :)

Puncte tari

 • Calitate bună la f/1.4;
 • Focalizare rapidă și precisă;
 • Construcție solidă;
 • Inelul de focalizare se mișcă foarte lin și devine util pentru filmarea cu D-SLR;
 • Preț avantajos comparativ cu același obiectiv realizat de brandurile foto dedicate.
Verigi slabe

 • Deși construcția solidă e un avantaj, aceasta aduce cu sine și o greutate destul de mare a obiectivului;
 • Uneori vignetarea este puțin prea evidentă la f/1.4, însă nu deranjantă;

Fotografii de detaliu și crop-uri

Pentru început am ales să testăm obiectivul într-o ședință foto care avea ca scop surprinderea detaliilor de interior ale noului Peugeot 301. Am ales să fotografiem cu f/1.4 pe toată durata ședinței foto. De ce? Cu siguranță obiectivul se descurcă excelent la f/2-2.8-4, însă am vrut să vedem rezultatele sale cu diafragma la valorea maximă.

Și am fost surprinși în cel mai bun mod posibil. Într-o lumină naturală nu foarte puternică și lipsită de contrast obiectivul s-a descurcat bine. Am observat o oarecare prezență a aberațiilor cromatice (în special cu nuanță verzuie) în anumite situații. Desigur, acest fapt e cauzat de reflexiile suprafețelor fotografiate. Am atașat și câteva crop-uri 100% din anumite zone ale fotografiilor, Sunt cadrele naturale, așa cum au ieșit din aparat și realizate, așa cum am zis, cu f/1.4.

Puteți observa sharp-ul din zona de focus și claritatea/calitatea detaliilor. :)

Fotografii cu noul Sigma 35mm f/1.4

Fotografie cu model – Portrete și crop-uri

Aici vine partea interesantă. Probabil că scopul principal al acestui obiectiv este fotografia cu model. E un obiectiv versatil din acest punct de vedere, permițându-ți să realizezi cadre relativ wide în spații strâmte, sau să te aproprii suficient de mult de model. Fiind un obiectiv wide, apropierea excesivă poate duce la distorsiuni, însă nu și dacă sunteți atenți.

Pe cele două rânduri de fotografii puteți vedea câteva portrete realizate la Weekendul Nikoniștilor. Pe primul rând sunt fotografiile originale, redimensionate, iar pe al doilea veți găsi câte un crop 100% din fiecare fotografie în parte. Vă spunem de pe acum că toate portretele au fost realizate cu f/1.4 și sunt exact așa cum au venit ele din aparat.

 

Sigma 35mm f/1.4 - Portret

Fotografie auto – Sau cu o mașină drept model

Am testat obiectivul și într-un scop… care sigur n-a fost în atenția și target-ul producătorilor atunci când a gândit obiectivul. Nu e un obiectiv pentru fotografie sportivă sau fotografie auto. Desigur, asta nu înseamnă că nu se descurcă bine la asta. Și dovezile se află în fotografiile de mai jos. Repet. Și aici am fotografiat tot cu f/1.4. De fapt, 95% din toate fotografiile din acest articol sunt realizate cu diafragma deschisă la maximă.

Am realizat panning-uri, am fotografiat într-o lumină foarte dură și am avut de-a face cu reflexii foarte puternice și evidente. Aberații cromatice? Foarte puține. Evidente? Deloc. Rezultatele? Mai mult decât mulțumitoare.

Sigma 35mm f/1.4 - Fotografie auto

Fotografie de eveniment sportiv

Cum să mergi la un eveniment sportiv doar cu un obiectiv wide? Ar spune unii. Cum să fotografiezi un eveniment sportiv cu f/1.4? Ar spune alții. Ei bine, se poate. Bineînțeles, nu întotdeauna, nu la orice fel de evenimente, dar la acestea precum cel pe care îl veți vedea în fotografiile de mai jos s-a putut.

Aici cred că a fost testul suprem al obiectivului. A fost testat la flare (puteți vedea reflectoarele din spate), la viteza de focalizare, la sharpness și la acuratețea sistmului de focalizare. Am realizat în total vreo 40 de fotografii la această demonstrație. Nu știu să fie ieșit neclare două din ele. E rapid și precis sistemul de focalizare. Iar detaliile… sunt detalii și sunt păstrate exact așa cum ar trebui.

Sigma 35mm f/1.4 - Fotografie sportivă

Concluzii – Puncte tari și verigi slabe

Obiectivul Sigma 35mm f/1.4 (pentru Nikon și Canon) poate fi achiziționat de la Photosetup - cărora le mulțumim pentru posibilitatea de a-l testa – la prețul de aproximativ 3.500 de leiÎncheiem printr-o fotografie care arată cum s-a așezat obiectivul pe Nikon D7000. Formează o pereche frumoasă împreună. :-)

Sigma 35mm f/1.4 pe Nikon D7000Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.


 1.  

  […] accesoriu este compatibil cu obectivele Sigma 30mm f/1.4, 35mm f/1.4 – vezi review, 17-70mm f/2.8-4 și 120-300mm f/2.8, noile obiective lansate în 2013 de către brandul […]
 2.  

  […] Sigma 35mm f/1.4 pentru Canon și Nikon la 3.000 de lei (vezi review) […]
 3.  

  […] această perioadă, Sigma a anunțat gama nouă de obiective ART prin lansarea a patru modele: 35mm f/1.4, 30mm f/1.4, 18-35mm f/1.8 și 24-104mm […]
 4.  

  […] Sigma 35mm f/1.4 pentru Canon sau Nikon la 3.249 de lei + geantă foto de 549 de lei BONUS (vezi review); […]
 5.  

  […] pe un body DX și nu apucasem să abordez latura de fotografie documentară. Puteți vedea aici review-ul publicat atunci, valabil în […]

Adaugă un comentariu

(necesar)