Adăugat pe 18 decembrie 2012 de Dragoș Asaftei in Evenimente
 
 

Luminile orașului expuse la F64

luminile-orasului
luminile-orasului

În data de 18 decembrie, la ora 18:30, luminile capitalei țării au fost aduse la F64 printr-o expoziție care se anunță a fi cel puțin interesantă! Expoziția, intitulată Luminile orașului și realizată alături de Asociația „Bucureștiul meu drag”se prezintă într-o modalitate tare, tare ingenioasă. Fotografiile sunt expuse sub forma unor role de film, 50 la număr, în formatul de 1,2 pe 0,2 metri.

Fotografia pe film are ceva din caăutările alchimiștilor. Substanțe, retorte, termometre, mirosuri, temperaturi stricte, timpi de expunere, filtre mozaic, lumina colorata care învăluie totul în mister. Aparate de mărit, cronometre, tăvi, balanțe, uscătoare. O întreagă magie care transformă lumina în imagini dragi nouă. Cu toții avem acasă un album cu fotografii din care ne zîmbesc bunicii, părinții, sau chiar noi de pe oliță sau din clasa întâi, amintiri nepretuițe cu cei dragi.

Cu aceste cuvinte ni se oferă plăcuta invitație, fiecăruia dintre noi, de a ajunge la această expoziție. Puteți vedea astfel rolele de film expuse la sediul F64, pe Bulevardul Unirii nr. 45, până pe 5 ianuarie inclusiv. În cadrul expoziției veți putea vedea cum arată Bucureștiul în luminile de sărbătoare. Chiar dacă știți orașul și locuiți aici, sunt convins că veți găsi cel puțin o fotografie care să vă ofere o perspectivă diferită. Pentru că așa suntem noi, oamenii.

Vedem zi de zi anumite lucruri și nu ni se mai par frumoase. De altfel, dacă încercăm să le privim ca și cum ar fi prima oară, s-ar putea să rămânem plăcut surprinși. Pentru că da, întotdeauna, dar absolut întotdeauna, putem găsi frumusețea din lucrurile care ne înconjoară. Trebuie doar să știm cum să le privim. :)

 Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.