Adăugat pe 25 septembrie 2015 de Dragoș Asaftei in Sfaturi utile
 
 

Luna septembrie îți aduce reduceri de 10% la toate obiectivele Canon

Luna septembrie îți aduce reduceri de 10% la toate obiectivele Canon
Luna septembrie îți aduce reduceri de 10% la toate obiectivele Canon

Sau mai bine zis, „Luna obiectivelor Canon”. Așa se face că până la finalul lunii, pe 30 septembrie, poți achiziționa orice obiectiv Canon cu o reducere de 10%. Vorbim astfel de 60 de obiective care intră în promoție, fiecare util în tot felul de situații.

Dacă v-ați achiziționat recent un kit D-SLR entry-level, acum ar fi o ocazie bună să treceți la cel de-al doilea obiectiv. Probabil că aveți deja obiectivul de 18-55mm, așa că un următor pas ar putea fi Canon 50mm f/1.8 EF-S, extrem de util pentru fotografiile de portret ori în lumină slabă, sau Canon 55-250mm f/4-5.6 IS, un teleobiectiv care o să vă permită să fotografiați subiectele de la distanțe mari. Iar dacă sunteți pasionați de peisaje și vreți să cuprindeți cât mai mult din ele într-un singur cadru, Canon 10-18mm f/4.5-5.6 IS, obiectiv ultra-wide, este o foarte bună variantă.

Le-am testat pe toate cele trei amintite și puteți citi impresiile, dar și vedea fotografiile aici:

Reducerea de 10% se va aplica și la obiectivele menționate mai sus. Scriind de 50-ul cu 1.8, îmi aduc aminte că a fost tipul de obiectiv pe care mi l-am dorit tare, tare mult. Aveam 16-17 ani și fotografiam meciurile de handbal ale echipei HC Odorhei (cu mândrie și bucurie zic c-acum ocupă un loc fruntaș în clasamentul național). Baiul era că sala întunecată nu-mi permitea să fotografiez prea bine cu teleobiectivul pe care-l aveam, așa că singura soluție era utilizarea unui obiectiv prime, luminos.

Când am început să fotografiez cu 50-ul cu 1.8 eram bucuros ca un copil, tocmai pentru că nu mai era nevoie să ridic ISO-ul mult prea sus și, mai mult decât atât, aveam o separare bună a „acțiunii” de fundal. Îmi făcusem o „regulă”, astfel încât fotografiam aproape din spatele porții ca să fiu la distanță cât mai mică de sportivi și să salvez, oarecum, din distanța focală.

Încă mai am 50-ul și-s tare bucuros de el.

Revenind, e-un prilej bun acum dacă vreți să faceți următorul pas în achiziționarea unui obiectiv Canon. Mai multe detalii despre promoție puteți găsi pe site-ul canon.ro.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.