LOADING

Type to search

Manfrotto lansează noua serie de trepiede din gama 290

dragosasaftei 5 years ago

Manfrotto a lansat de curand o noua serie de trepiede foto Manfrotto 290, care inlocuieste complet vechea serie. Noua serie vine cu multe imbunatatiri si avantaje multiple oferite fotografilor, atat prin functionalitatea cat si prin pretul mai mic de achizitie.

290-1

Noua serie 290 este formata din 3 categorii distincte, denumite: LIGHT, X-TRA si DUAL. Dar sa vedem pe rand ce reprezinta fiecare categorie in parte.

Prima categorie din seria 290 este LIGHT. Categoria Light are doua modele de trepiede in kit complet cu cap bila 294RC2 si cu cap 3-way foldable (cu manere pliabile).

manfrtotto-seria-290-light

Este o categorie destinata celor care sunt la inceput de drum in deslusirea artei fotografice, o categorie destinata posesorilor de aparate DSLR entry-level. Trepiedele sunt foarte usoare, compacte si stabile, avand capacitatea de a sustine in siguranta echipament foto cu o greutate de pana la 3kg.

Categoria X-TRA: Este o categore destinata fotografilor pasionati avansati si profesionistilor cu buget redus, care doresc un trepied de mare incredere. Contine doua modele, un kit cu cap bila 496RC2 si un kit cu cap 3-WAY, acesta din urma fiind noul cap 804RC2 cu manere retractabile.

Un kit complet cu cap de trepied la alegere si husa de transport, la un pret accesibil.

manfrotto-seria-290

Kit-ul cu cap bila 496RC2 este in general preferat de catre fotografii pasionati de calatorii, deoarece ofera rapiditate in utilizare si usurinta la transport.

Avantajul kit-ului cu cap 3-Way 804RC2 este dat de manerele retractabile care il fac foarte compact la transport. Totodata, ofera precizie si control independent in toate cele 3 axe, fiind preferat de catre fotografii care au nevoie de aceste caracteristici in alegerea cadrelor, mai ales la portret, produs dar si peisaj.

Picioarele 290X-TRA ofera o mobilitate extraordinara, lasand posibilitatea fotografului sa ajunga la sol, prin desfacerea picioarelor.

manfrotto-noua-serie-290

Cu ajutorul unui Low Angle Adaptor ce se poate cumpara separat, se indeparteaza coloana trepiedului si astfel se plaseaza aparatul foto foarte aproape de sol. Picioarele 290 X-TRA ofera pozitionare in 4 unghiuri: 25°.46°.66°.88°. Kit-ul sustine in siguranta echipament foto de pana la 4kg.

Ofera o inaltime maxima de 171cm si inaltime minima pana la sol. Strans are 70cm. Ambele kit-uri vin cu husa de transport, inclusa.

Categoria DUAL: Destinate fotografilor pasionati avansati sau profesionisti care au un buget redus si doresc si un trepied de mare incredere ce ofera flexibilitate si stabilitate maxima.

manfrotto-seria-290

Categoria Dual pentru cei care stiu modelele anterioare Manfrotto, dispune de sistemul XPRO existent la seria anterioara premiata TIPA in 2007 (190XPRO si 055XPRO), ce permite pozitionarea coloanei centrale pe orizontala in cateva secunde, fara a o scoate.

Manfrotto-seria-290

manfrotto-seria-290Un trepied extrem de versatil, ce provine din modelul anterior al seriei 190XPRO, cel mai bine vandut si apreciat trepied foto la nivel international. Un trepied ce ofera flexibilitate maxima, avand posibilitatea de a se plasa la sol cu coloana orizontala pozitionata in cateva secunde, ideal pentru fotografii macro sau cadre aflate in pozitii greu de obtinut cu alte modele de trepiede.

manfrotto-seria-290

Trepiedele sunt deja disponibile pe stoc la Photosetup. Detalii despre pret si disponibilitate, aici.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei