Adăugat pe 7 ianuarie 2016 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

New York Public Library: 200.000 de fotografii pe care le poți folosi gratuit

New York Public Library 200000 de fotografii pe care le poți folosi gratuit 1
New York Public Library 200000 de fotografii pe care le poți folosi gratuit 1

New York Public Library tocmai a publicat o colecție de 200.000 de fotografii, la rezoluție mare, pe care le pune gratuit la dispoziția celor care vor să le folosească. Citând de pe site-ul librăriei, „No permission required, no hoops to jump through: just go forth and reuse!”.

Imaginile pot fi văzute și descărcate de aici, iar dacă vă faceți cont la ei pe site puteți avea acces la mai multe astfel de fotografii. Dacă 200.000 nu sunt suficiente.

Gestul bibliotecii din New York face parte din valul de reacții similare de peste ocean din ultimii doi ani. NASA a publicat o arhivă cu mii de fotografii din misiunile spațiale, pe Google găsești colecții de fotografii vechi și de obiecte de artă (picturi, sculpturi) din tot felul de muzee americane, dar nu numai. Și astea sunt doar câteva exemple.

Aruncați un ochi peste ele, dar și pe întreaga colecție publicată astăzi. Imaginile sunt de o valoare inestimabilă! Iată-le pe câteva dintre ele. Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.