Adăugat pe 27 iulie 2016 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Nikon a lansat obiectivul AF-S 105mm f/1.4E ED

Nikon 105mm f1-4 ED 2
Nikon 105mm f1-4 ED 2

Nikon a anunțat astăzi lansarea unui nou obiectiv fix: Nikon AF-S 105mm f/1.4E ED. Vorbim de un obiectiv cu focală lungă deja, extrem de luminos, compatibil atât cu formatul FX, cât și DX, ideal pentru portrete, dar nu numai. Obiectivul este urmașul lui Nikon 105mm f/2.5 lansat în urmă cu mulți ani.

De ce 105mm? În format FX, la 105mm, la 1 metru distanță de subiect, poți umple cadrul cu portretul persoanei pe care o fotografiezi, fără să mai fie necesar vreun crop ulterior. Poți profita astfel la maxim de rezoluția senzorului de pe aparatul pe care îl folosești. Așa cum puteți deduce, distanța de 1 metru este și distanța minimă de focalizare.

Caracteristici cheie suplimentare

Diafragma circulara cu 9 lame 

Noua lame rotunjite ale diafragmei reduc difractia, asigurand reproducerea fidela a elementelor unei scene.

Rapid, stabil, cursiv 

Un mecanism electromagnetic pentru diafragma permite un control foarte stabil al expunerii automate – chiar si in timpul unei serii de mare viteza. Focalizarea automata este cursiva, silentioasa si rapida, gratie motorului SWM (Silent Wave Motor) de la Nikon. 

Legendarele sisteme optice NIKKOR

Acoperirea cu nanocristale reduce formele dublate si petele luminoase. Trei elemente din sticla ED (dispersie foarte scazuta) minimizeaza aberatia cromatica axiala. Acoperirea cu fluor de la Nikon protejeaza elementele frontal si posterior ale obiectivului si permite o curatare mai usoara a acestora.

Obiectivul Nikon 105mm f/1.4E ED va fi disponibil la partenerii Nikon din Romania incepand cu prima jumatate a lunii septembrie 2016, la un preț de aproximativ 9.900 de lei. În momentul de față, alte obiective similare produse de Nikon sunt 85mm f/1.4G – 8.649 lei și 58mm f/1.4G – 8.999 lei.

Nikon 105mm f1-4 ED 1

UPDATE: Iată și primele fotografii făcute cu noul obiectiv.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.