LOADING

Type to search

Nikon lansează obiectivul all-around 18-140mm și blițul SB-300

dragosasaftei 5 years ago

Nikon a anunțat astăzi extinderea gamei de obiective all-around și a blițurilor Speedlight. În zona obiectivelor all-around dedicate formatului DX aveam până acum 16-85-ul și 18-200 (care încă să se mai fabrice). Uneori primul era prea scurt la capătul tele, iar al doilea parcă prea lungă. Nikon și-a dat seama de acest fapt, iar astăzi a lansat un nou obiectiv.

Nikon 18-140mm – Noul all-around

Este vorba de Nikon 18-140mm f/3.5-5.6 G ED VR. Obiectivul este optimizat pentru noile D-SLR-uri cu rezoluție mare, iar sistemul de reducere a vibrațiilor – VR – permite utilizarea unui timp de expunere mai lung cu până la patru trepte decât în mod obișnuit. Este, deci, un obiectiv versatil, care vine cu elemente optice de calitate, un stabilizator de imagine și montură metalică.

Managerul de produs pe Nikon Europe, Zurab Kiknadze, declară ca acest obiectiv a fost gândit și pentru a servi în diverse kit-uri. Așa îl vedem și noi. De fapt, îl regăsim ca un înlocuitor pentru 18-135-ul care a venit destul de mult timp în kit cu Nikon D80 sau, de ce nu, 18-105-ul care încă vine în kit cu Nikon D90 sau D7000. Așadar obiectivul vine drept un înlocuitor pentru clasicele obiective de kit.

Rămâne să vedem calitatea pe care o va livra. Suntem totuși convinși că nu va fi un produs rău din punct de vedere calitativ, mai ales pentru că va fi unul care va însoți noile D-SLR-uri Nikon, fiind nevoit să scoată în evidență noile tehnologii prin calitate.

Obiectivul va fi disponibil la sfârșitul lunii august și va costa aproximativ 600 de euro.

Nikon 18-140mm f/3.5-5.6 VR

Nikon SB-300 – Noul bliț comapct

A trecut ceva timp de când Nikon nu a mai lansat un bliț compact în zona entry-level. Ce-i drept nu prea a fost nevoie, pentru că SB-400-le a prins tare bine, a fost un bliț reușit și s-a vândut în așa măsură încât să nu fie necesară lansarea unui nou produs în aceeași gamă.

Totuși este nevoie de o schimbare. Nikon a lansat astfel blițul SB-300, un bliț compact dedicat pentru D-SLR-urile Nikon entry-level și aparatele compacte CoolPix high-end.

Ce aduce nou Nikon SB-300? Acoperă unghiul de 18mm în formatul DX, se coordonează rapid cu camera foto, se poate ridica până la 120 de grade și funcționează cu două baterii AAA. Totodată mai vine și cu un senzor termic care avertizează atunci când blițul se supraîncălzește.

Blițul pare a fi poziționat între SB-400-le actual și SB-710, atât ca mărime, cât și ca performanțe. Suntem curioși să-l testăm totuși pe un aparat compact să vedem cât de util devine. 🙂

Nikon SB-300 va fi disponibil la sfârșitul lunii august și va costa aproximativ 150 de euro.

Nikon SB-300

Nikon SB-300

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *