Adăugat pe 17 octombrie 2013 de Dragoș Asaftei in Brandul săptămânii
 
 

Nikon a lansat obiectivul 58mm f/1.4G

Nikon 58mm f/1.4G
Nikon 58mm f/1.4G

Nikon completează seria obiectivelor prime cu un nou model din clasa premium. Este vorba de obiectivul Nikon 58mm f/1.4G, un obiectiv urmaș al clasicului 50 cu 1.4. Noul obiectiv se apropie de recent lansatul Zeiss 55mm f/1.4. Haideți să-i vedem specificațiile tehnice.

Specificații tehnice – Nikon 58m f/1.4G

  • Diafragma maximă de f/1.4;
  • 9 elemente optice în 6 grupe;
  • Diafragmă cu 9 lamele;
  • Motor de focalizare SWM (Silent Wave Motor);
  • Tratament cu nanocristale;
  • Greutate de 385 de grame.

Obiectivul va fi disponibil la sfârșitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, iar prețul la care va ajunge în România va fi de aproximativ 1.700 de euro, încadrându-se în gama obiectivelor de top.

„Acesta este un obiectiv care adauga o semnatura proprie, una care nu poate fi decat apreciata cand se vizualizeaza imaginea finala. Putine obiective raman in istorie drept „clasice”, iar acesta este pregatit sa fie unul dintre ele.”, spune Zurab Kiknadze, manager de produs la departamentul Obiective, accesorii și software, Nikon Europe, în timp ce descrie obiectivul. :-)

Suntem curioși să-i vedem comportamentul și abia așteptăm să-l testăm! Suntem convinși, totuși, că nu va dezamăgi. Este unul dintre acele obiective pe care (mai mult ca sigur) vei dori să-l ai în trusa foto.

UPDATE! Avem o primă listare a prețului. La F64 prețul de lansare va fi de 7.499 de lei.

Nikon 58mm f/1.4GÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.