Adăugat pe 5 martie 2013 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Nikon Coolpix A, aparat compact cu senzor DX

Aparat compact cu senzor DX, NIkon Coolpix A
Aparat compact cu senzor DX, NIkon Coolpix A

Nikon a lansat astăzi un produs total nou în gama sa. Este vorba despre modelul Nikon Coolpix A, un aparat compact cu un senzor DX (APS-C Cmos) de 16.2 megapixeli. Este senzorul regăsit și pe Nikon D7000 (unul dintre cele mai bune D-SLR-uri lansate de Nikon de-a lungul timpului). Totodată, aparatul vine cu un obiectiv de 18.5mm f/2.8 (28mm în formatul pe film). Aparatul se anunță a fi disponibil de pe 21 martie la un preț orientativ de aproximativ 1.000 de euro. Se anunță a fi drept cel mai mic aparat foto cu senzor DX din lume, fiind mai mic decât Leica X2. Iată specificațiile tehnice ale aparatului.

Specificații tehnice – Nikon Coolpix A

  • Senzor DX de 16.2 megapixeli;
  • Obiectiv de 18.5mm cu f/2.8;
  • Sensibilitate ISO cuprinsă între 100 și 25600;
  • Filmare full HD cu 30/25 sau 24fps;
  • Fotografiere în rafală cu 4 cadre pe secundă;
  • Moduri de fotografiere manuală M/A/S/P 2 moduri personalizabile;
  • Procesare a imaginilor RAW pe 14 biți;

Aparatul va fi construit în Japonia. Nikon Coolpix A va fi însoțit de un acumulator de 1020mAh. Controalele aparatului seamănă destul de mult cu cele regăsire pe D-SLR-urile Nikon din gama entry-level, spre exemplu. Se anunță a fi un aparat interesant pe care abia vom aștepta să îl testăm. :)Aparat compact cu senzor DX, NIkon Coolpix AÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.