LOADING

Type to search

Noul D-SLR full-frame Nikon Df a fost lansat

dragosasaftei 5 years ago

Acum e totul oficial. După două săptămâni de teasing, după o lună în au apărut tot felul și bârfe pe internet iată că a venit și momentul de lansare oficială a noului D-SLR full-frame. Este vorba de Nikon Df, un D-SLR care îmbină într-un mod foarte reușit aspectul retro, clasic al unul aparat pe film cu cel modern, high-end al unui aparat modern din zilele noastre. Haideți să-i vedem specificațiile tehnice.

Specificații tehnice – Nikon Df

  • Senzor full-frame de 16 megapixeli;
  • Sistem de procesare a imaginii EXPEED 3;
  • Sensibilitate ISO cuprinsă înre 100 și 12.800, extinzându-se până la 204.800;
  • Sistem de focalizare în 39 de puncte;
  • LCD de 3 inchi în 921.00 de puncte;
  • Vizor optic;
  • Fotografiere în rafală cu 5.5 cadre pe secundă;
  • Funcționează cu card de memorie SD;
  • Greutate de 760 de grame.

Și acum să discutăm puțin despre ele. Senzorul aparatului este preluat de pe Nikon D4, modelul de vârf al brandului, promițând astfel să ofere o calitate bună a imaginii indiferent de situație.

Noul Nikon Df

Ca mărime el este cu puțin mai mic decât un Nikon D700 (fără grip), de exemplu. Nu cred că va fi promovat sub ideea de portabilitate. Sincer nu prea ar avea cum, că nu e unul din acele aparate făcute pentru așa ceva. Nu e nici mic, nici ușor, este o combinație între un SLR și D-SLR profesional, iar lucrul ăsta n-avea cum să fie făcut dacă se alegea un corp mult mai mic.

Totuși, utilizat cu un obiectiv prime, aparatul va fi relativ mai compact decât D800-le de acum, spre exemplu. Apropo de asta, Nikon Df vine în kit cu un nou obiectiv. Este vorba de Nikkor 50mm f/1.8 Special Edition, un obiectiv prime construit special pentru acest aparat.

Noul Nikon Df

E bună direcția asta în care se merge? Rămâne să vedem după ce testăm aparatul. Ca aspect ne încântă foarte mult. Ca specificații tehnice de asemenea, mai ales că știm ce poate D4 și că un astfel de aparat nu are cum să dezamăgească. Totul se învârte în jurul discuției de cât de utilă este îmbinarea aspectului retro cu cel modern și asta din punct de vedere al ergonomiei.

Noul Nikon Df

Dar ne vom convinge de asta în momentul în care-l vom testa. Deocamdată putem spune că suntem încântați de ce am văzut. E o idee nouă pe piață, bine pusă în practică, o idee care ar putea să atragă totuși destul de mulți fani și chiar și nostalgici al vremurilor în care așa arătau aparatele foto, cel puțin în partea frontală. 🙂

Nikon Df ar trebui să fie disponibil până la sfârșitul acestui an la prețul de 2.999 de euro în kit cu 50mm f/1.8 și 2.749 de euro doar body-ul. 🙂

Noul Nikon Df

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *