LOADING

Type to search

Nokia lansează aplicația Refocus

dragosasaftei 5 years ago

În urmă cu mai bine de un an se lansase Lytro, o cameră foto care îți oferea posibilitatea de a focaliza și după ce fotografiezi. Era un concept nou care nu mai fusese implementat până atunci pe niciun aparat foto, motiv pentru care a atras destul de mulți simpatizanți de partea sa. Din păcate în majoritatea cazurilor au rămas doar aprecierile, pentru că vânzările n-au fost deloc pe măsura așteptărilor. CEO-ul Lytro, Jason Rosenthal, spune că în 2014 vor veni cu noi produse și tehnologii care să le ridice vânzările. Rămâne să vedem ce se va întâmpla.

Între timp ceilalți producători au apreciat mai bine valul pe care e acum piața. Nokia, spre exemplu, a observat potențialul pe care-l are tehnologia scoasă în față de Lytro (nu ei au introdus ideea de refocalizare a fotografiei, au mai fost mai multe concepte de-a lungul timpului, iar fotografii în care să fie totul în focus, spre exemplu, prin suprapunerea mai multor cadre se fac de foarte mult timp; ei au implementat-o totuși într-un aparat și au scos-o la suprafață) și l-a implementat pe smartphone-urile sale sub forma unei aplicații.

Nokia Refocus

Ideea e simplă. Bazându-se pe un anumit proces tehnologic nu foarte complicat, telefonul realizează mai multe fotografii cu focalizarea în diverse puncte. E focalizat cel mai apropiat obiect, cel mai îndepărtat, iar apoi sunt alese câteva valori (destul de multe totuși) intermediare. Rezultă o fotografie în care poți alege ca totul să fie în focus sau poți focaliza pe un anumit subiect din cadru.

De asemenea Nokia a introdus prin aplicația Refocus și de a accentua culorile în momentul în care focalizezi pe subiect. Această aplicație a fost lansată astăzi și este compatibilă cu Winodws Phone 8 și telefoanele Nokia Lumia 920, 925, 928, 1020 și 1520. E o mișcare bună, mai ales că în ultima perioadă brand-ul și-a poziționat smartphone-urile drept unele care fac fotografii reușie. 🙂

Haideți să vedem câteva screenshot-uri din aplicație. Ea poate fi descărcată de aici și o puteți vedea la treabă pe site-ul oficial Nokia Refocus


*Sursa: Engadget

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *