LOADING

Type to search

Noul Adobe Lightroom 5 și primele impresii

dragosasaftei 6 years ago

Astăzi s-a lansat noul Adobe Lightroom 5, pus la dispoziție pentru descărcare gratuită în varianta beta. Noua versiune a aplicației de post-procesare foto vine cu câteva feature-uri cel putțin interesante. Dintre toate trei se remarcă și devin extrem de utile în multe situații.

Este vorba de Upright tool (disponibil în meniul Development – Lens Correction)Heal/Clone Tool – cu posibilitatea de selectare a zonei exacte, nu doar sub forma unui brush rotund și Radial Filter. Le-am testat utilitatea celor trei noi opțiuni prelucrând fotografia de mai jos.

Adobe Lightroom 5 Beta - Înainte de procesare

Mai sus ați putut vedea fotografia de la care am pornit. În doar un minut am îndreptat-o, i-am corectat perspectiva și am eliminat distorsiunile, am lumina zona dorită (a fost foarte ok radial filter) și am eliminat și o persoană aflată în stânga cadrului folosindu-ne de noul clone tool. Rezultatul, după doar un minut, îl puteți vedea mai jos. 🙂

Adobe Lightroom 5 Beta - După procesare

Cum am făcut asta? Urmăriți filmulețul de mai jos și veți putea vedea destul de clar. Între timp puteți descărca noul Adobe Lightroom 5 de pe site-ul oficial, Adobe.comDevine din ce în ce mai complex programul și acest fapt nu poate decât să ne bucure. Este mult, mai rapid decât Photoshop-ul și începe să asimileze din ce în ce mai multe din filtrele și tool-urile disponibile doar până acum în Photoshop.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

  1. Daniel 16 April 2013

    Folosesc lightroom 4 dar din ce zici se pare că 5-ul aduce ceva nou , aștept să fie versiunea finală 🙂 ca să îl folosesc .

    Reply
    1. Dragoș Asaftei 16 April 2013

      Și eu tot 4-le îl foloseam. E diferență mare între el și 5. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *