Adăugat pe 16 aprilie 2013 de Dragoș Asaftei in Review
 
 

Noul Adobe Lightroom 5 și primele impresii

Adobe Lightroom 5 Beta
Adobe Lightroom 5 Beta

Astăzi s-a lansat noul Adobe Lightroom 5, pus la dispoziție pentru descărcare gratuită în varianta beta. Noua versiune a aplicației de post-procesare foto vine cu câteva feature-uri cel putțin interesante. Dintre toate trei se remarcă și devin extrem de utile în multe situații.

Este vorba de Upright tool (disponibil în meniul Development – Lens Correction)Heal/Clone Tool – cu posibilitatea de selectare a zonei exacte, nu doar sub forma unui brush rotund și Radial Filter. Le-am testat utilitatea celor trei noi opțiuni prelucrând fotografia de mai jos.

Adobe Lightroom 5 Beta - Înainte de procesare

Mai sus ați putut vedea fotografia de la care am pornit. În doar un minut am îndreptat-o, i-am corectat perspectiva și am eliminat distorsiunile, am lumina zona dorită (a fost foarte ok radial filter) și am eliminat și o persoană aflată în stânga cadrului folosindu-ne de noul clone tool. Rezultatul, după doar un minut, îl puteți vedea mai jos. :)

Adobe Lightroom 5 Beta - După procesare

Cum am făcut asta? Urmăriți filmulețul de mai jos și veți putea vedea destul de clar. Între timp puteți descărca noul Adobe Lightroom 5 de pe site-ul oficial, Adobe.comDevine din ce în ce mai complex programul și acest fapt nu poate decât să ne bucure. Este mult, mai rapid decât Photoshop-ul și începe să asimileze din ce în ce mai multe din filtrele și tool-urile disponibile doar până acum în Photoshop.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei