LOADING

Type to search

Obiectivul Sigma 50-100mm f/1.8 împreună cu alte noutăți

dragosasaftei 3 years ago

După lansarea lui 18-35mm f/1.8 (citește review-ul nostru), Sigma mai face un pas în lansarea unor obiective pe care nu le mai produce niciun alt brand. De data aceasta: 50-100mm f/1.8, obiectivul pereche al lui 18-35mm. Avantajul cel mare? Diafragma maximă de f/1.8 pe toată plaja focală. Dezavantajul? Nu e compatibil cu aparatele foto full-frame.

Aș face totuși un test pe un Nikon FX, să văd doar cât de utilă devine plaja focală respectivă în situația asta, cât de multe detalii pot prinde cu tot cu scăderea de rezoluție (chiar dacă merge montat obiectivul pe un Nikon D750, de exemplu, imaginea va avea un crop de 1,5x, cât ar fi avut un senzor DX). Desigur, însă, că e doar o curiozitate. Până la urmă nu ăsta-i scopul obiecitvului.

Probabil face parte din politica Sigma și din faptul că dorește să preia o bucată și mai mare din piața obiectivelor pt. aparatele foto cu senzor APS-C.

Avantajul cel mare e că oferă astfel fotografilor soluții complete, și de bună calitate, pentru aparatele de acest fel. Ai putea face acum, de exemplu, un kit foarte mișto cu 18-35mm f/1.8 și 55-100 f/1.8. Într-o oarecare măsură, acoperi lejer cam toate situațiile. Unde mai pui că ai și obiective luminoase, care te pot salva din multe situații. Eu unul aș fi curios să fotografiez doar în „combinația” asta, să vedem ce presupune. Sunt încrezător, însă, că ar putea fi o alegere bună.

Noul obiectiv Sigma 50-100mm f/1.8 urmează să fie cât de curând disponibil și la noi în țară – Photosetup, distribuitor oficial Sigma în România, se va ocupa de treaba asta – la un preț de 4.995 de lei. Deocamdată, un preț măricel pentru segmentul vizat de Sigma. Iar prețul e similar pe toate celelalte piețe. Probabil, însă, că urmează să scadă pe parcursul lunilor următoare, în așa fel încât să facă „investiția” una mai avantajoasă.

În ceea ce privește detaliile tehnice, obiectivul este construit la fel cum sunt și celelalte din gama Art, cu o structură dintr-un aliaj metalic, care-ți dă încredere, dar care-ți și solicită mâna. Obiectivu cântărește aproape un kilogram și jumătate. Dar asta să fie problema. Construcția solidă îi oferă o foarte bună rezistență în tot felul de condiții, iar plasarea/cursa inelelor de focalizare și zoom îl fac să fie util și pentru utilizarea pe timpul filmării.

Îl vom testa cât de curând și vom reveni cu mai multe vești. 

În materie de alte noutăți, Sigma a mai anunțat lansarea:

  • Obiectivului de 30mm f/1.4 pentru mirrorless-urile Sony – se va vinde la un preț mai accesibil, de circa 1.500 de lei;
  • Adaptorul MC-11 care permite utilizarea obiectivelor Sigma pe mirrorless-urile Sony – găsiți aici o listă a obiectivelor compatibile;
  • Blițul Sigma EF-630, cu o serie de funcții noi care-l duc în liga versiunilor de top ale celorlalți producători;
  • Aparatul foto Sigma SD Quattro, cu un senzor de o rezoluție de 39 megapixeli, compatibil cu toate obiectivele Sigma din gamele ART, Contemporary și Sport. Totuși, încă nu înțeleg de unde design-ul ăsta ciudat al aparatului. Sau poate nu sunt eu încă obișnuit.

Sigma SD Quattro

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *