LOADING

Type to search

Olympus aduce pe piață două noi mirrorless-uri

dragosasaftei 6 years ago

Piața aparatelor foto mirrorless a început să evolueze din ce în ce mai mult. Și, până la urmă, asta e direcția care va prinde cel mai bine în perioada următoare. De ce? Răspunsul e simplu. Fiecare dintre noi își dorește la un moment dat să aibă un aparat compact, care să poată fi accesorizat (să i se poată schimba, deci, obiectivele, să i se poată adăuga un bliț etc.) și care să ofere o calitate bună a imaginii. Ei bine, momentan, doar un aparat foto mirrorless poate să facă asta. Și producătorii s-au prins de acest lucru și investesc din ce în ce mai mulți bani în direcția această.

Dacă aproape fiecare brand are cel puțin câte un astfel de model, Olympus a lansat săptămâna aceasta în România încă două care par să vină drept o confirmare a ceea ce ziceam mai sus. Noile modele, Olympus E-PM2 și E-PL5, sunt noile mirrorless-uri care par se adaptează foarte bine cu lumea în care trăim. Spun asta pentru că vin cu o funcție extrem de întâlnită peste tot, ecranul tactil. Ne-am obișnuit să atingem ecranul telefonului, televizorului și al laptop-ului și încet, încet, ni se va părea normal să atingem orice obiect electronic și acesta să reacționeze. Iată caracteristicile principale ale celor două aparate.

Specificații tehnice

  • Senzor CMOS de 16.1 megapixeli;
  • Procesor de imagine TruePic ce permite obținerea unor fotografii de înaltă calitate cu sensibilitate ISO cuprinsă între 100 și 25600;
  • Stabilizare optică a imaginii pe 5 axe;
  • Filmare full HD la 1080p;
  • Sistem de focalizare Fast AF;
  • Ecran LCD de 3 inchi cu 460.00 de puncte;
  • 12 Art Effects – printre acestea se regăsește și filmarea în miniatură;
  • Fotografiere în rafală cu 8 cadre pe secundă.

Ce le diferențiază între ele?

Revenind, deși sunt asemănătoare cele două aparate, sunt și câteva lucruri ce le diferențiază. Spre exemplu, față de modelul celălalt, E-PL 5 oferă posibilitatea de atribuire a oricărei funcții pentru butonul rotativ (dial), un grip interschimbabil și ecran rabatabil. Pe de altă parte, E-PM 2 oferă posibilitatea modificării tuturor funcțiilor direct de pe ecranul tactil.

Disponibilitate

 Noile aparate Olympus sunt disponibile în stoc la F64 în următoarele variante:

  • Olympus PEN E-PM2 + 14-42 f/3.5-5.6 + Card FlashAir 8GB* la prețul de 3299 lei
  • Olympus PEN E-PL5 + 14-42 f/3.5-5.6 + 40-150 f/4-5.6 + Card FlashAir 8GB* la prețul de 4498 lei 

*cardul FlashAir produs de Toshiba vă oferă posibilitatea de a trimite fotografiile realizate direct pe un smartphone sau laptop pentru vizualizare și apoi procesare/distribuie pe rețele de socializare și așa mai departe.

Olympus PEN E-PL5

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *