LOADING

Type to search

Olympus OM-D E-M5 II: senzor de 16MP, stabilizare pe 5 axe și 81 de puncte de focalizare

dragosasaftei 4 years ago

Lansat în 2012, Olympus OM-D E-M5 a fost unul dintre mirrorless-urile care a prins cel mai bine la public. Olympus declara pentru The Verge că aparatul s-a vâdut de 5 ori mai bine decât se așteptau, cea mai bună dovadă care să motiveze dezvoltarea unui nou model pe baza celui care a avut succes deja.

Olympus aducea atunci pentru prima oară (dacă nu mă înșel) stabilizarea pe 5 axe pe aparatele de fotografiat. Apoi Sony a introdus aceeași tehnologie pe mirrorless-urile proprii, cel mai nou dintre ele fiind Sony A7 II.

Îmi aduc aminte că am testat în 2012 E-M5-ul după ce se lansase și primul lucru pe care am vrut să-l văd a fost eficiența sistemului de stabilizare. Și bruscam aparatul, îl mișcam repede dintr-o parte în alta, iar imaginea era atât de bine stabilizată încât ai fi spus că am folosit un steadycam. Desigur, e mult spus, însă chiar și așa e extrem de eficient acest sistem de stabilizare. Puteți vedea aici clipul filmat atunci.

Noul Olympus OM-D E-M5 II disponibil de la sfârșitul luniii februarie

Olympus OM-D E-M5 IIUrmașul lui E-M5 este noul E-M5 II. Aparatul preia o parte din specificațiile tehnice de pe modelul lansat în 2012, le îmbunătățește și lansează unul dintre cele mai bune aparate foto mirrorless din momentul de față. Iată specificațiile noului aparat.

  • Senzor de 16 megapixeli: poți obține și imagini cu rezoluție de 40 de megapixeli printr-un mod dedicat care mută senzorul între cadre și înregistrează astfel mai multe detalii. Îmbină 8 cadre într-unul singur și rezultă astfel fotografii de 40 de megapixeli. Mă gândesc că treaba asta se face cu ajutorul mișcării senzorului ca în momentul stabilizării. Modul acesta poate fi folosit la subiecte statice (peisaje) și doar cu aparatul ținut fix (pus pe trepied);
  • Sistem de stabilizare a imaginii pe 5 axe: senzorul compensează mișcarea în cinci direcții: rotire în față, spate, stânga, dreapta, lateral. Sistemul te ajută să salvezi până la 5 trepte de expunere;
  • Are conectivitate wireless;
  • Filmează full HD cu 60 de cadre pe secundă;
  • Are un display tactil de 3 inchi și cu o rezoluție de 2,36 de milioane de pixeli;
  • Fotografiază în rafală cu 10 cadre pe secundă (5 cadre pe secundă cu focalizare pe fiecare cadru);
  • Cu ajutorul obturatorului electronic poate declanșa și cu 1/16.000s;
  • Sistemul de focalizare are 81 de puncte;
  • Bateria este garantată că ține pentru cel puțin 750 de cadre cu o singură încărcare;
  • Carcasa este splashproof și dustproof: rezistentă la ploaie și praf.

Aparatul se va vinde la prețul de 5.299 de lei (doar body). Prețul se apropie de cel al lui Sony A7, mirrorless full-frame. Rămâne de văzut care vor fi alegerile făcute de oameni. Dintre cele 2 noul OM-D pare să fie mai avantajos: gamă mai mare de obiective, stabilizare pe 5 axe, rapiditate mai mare la declanșare.

Iată clipul de prezentare și o serie de imagini cu noul mirrorless lansat de Olympus.

Olympus OM-D E-M5 II

Olympus OM-D E-M5 II

Olympus OM-D E-M5 II

Olympus OM-D E-M5 II

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *