Adăugat pe 31 ianuarie 2013 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Olympus XZ-10, un aparat compact de top

Olympus XZ-10 - Partea frontală
Olympus XZ-10 - Partea frontală

Olympus continuă evoluția pe piața aparatelor foto compacte prezentând un nou model care se anunță a fi cel puțin interesant. Este vorba de Olympus XZ-10, un aparat foto compact ultra portabil, luminos și ușor de utilizat, așa cum îl descriu chiar producătorii în comunicatul de presă.

Haideți să luăm fiecare aspect pe rând. Aparatul va cântări doar 220 de grame și va avea un aspect foarte plăcut. Obișnuindu-ne încă de la OM-D, Olympus aduce și de această dată grip-ul din același material care îți oferă încrederea de care ai nevoie atunci când ții aparatul în mână și fotografiezi în anumite situații în care nu îl poți susține și cu cealaltă mână.

Deși nu pare, aceasta e o problemă des întâlnită la aparatele mici și foarte ușoare. Dacă nu au un grip bun îți dau senzația că le poți scăpa. Uneori se și întâmplă asta. Aparatele lansate de brandul Olympus în ultima perioadă beneficiază toate de un grip potrivit și care îți oferă încredere.

Obiectivul aparatului e unul luminos, cu f/1.8-2.7 și are un zoom optic de 5x. Diafragma pornește de la f/1.8 și, la zoom 5x, ajunge la f/2.7. Foarte interesant. Sunt curios cum se va comporta în practică, dar se anunță a fi foarte mișto din punctul acesta de vedere. Iată toate caracteristicile noului aparat.

Specificații tehnice Olympus XZ-10

  • Senzor CMOS (iluminat din spate) de 12 megapixeli;
  • Procesor de imagine True Pic IV;
  • Filmare full HD;
  • Ecran tactil de 3 inchi;
  • Sensibilitate ISO de până la 6400;
  • Posibilitatea de control manual prin funcțiile MASP;
  • Obiectiv cu zoom 5x și f/1.8-2.7.

Aparatul va fi disponibil în România de la sfârșitul lunii martie a acestui an. :)Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.