LOADING

Type to search

Patru fotografi români pe short list la Sony World Photography Awards 2014

dragosasaftei 5 years ago

140.000 de fotografii înscrise din peste 166 de țări. Acestea sunt cifrele record ale uneia dintre cele mai importante competiții internaționale de fotografie, Sony World Photography Awards. Odată cu publicarea acestor statistici s-au anunțat și fotografiile care se află pe short list sau lista scurtă într-o traducere mot-a-mot în limba română. Pe această listă se regăsesc cele mai bune fotografii din fiecare categorie. În general sunt alese în jur de zece. Este practic o selecție a celor mai bune fotografii înscrise în concurs.

Partea frumoasă e că pe short list se regăsesc și patru fotografi români. Reiau. 140.000 de fotografii înscrise, 166 de țări participante. Iar fotografiile celor patru se numără printre cele mai bune. Nu-i puțin, mai ales când te gândești că țări mai mari precum Franța sau Germania au tot atâți fotografi pe short list sau chiar mai puțin. Avem, așadar, un motiv mândrie!

Fotografiile care au ajuns pe această listă urmează să fie dezbătute din nou de către juriu, iar primele cele mai bune din fiecare categorie vor fi premiate. Vom afla însă care sunt fotografiile câștigătoare abia după jumătatea lunii martie. Până atunci nu putem decât să le ținem pumnii fotografilor români și să ne bucurăm pentru ei!

Cei patru fotografi români sunt Iringo Simon, Roibu Grigore, Vlad Eftenie și Bogdan Ivan. Iată-le și fotografiile care merg în etapa următoare! 🙂

Vlad Eftenie – Citește povestea fotografiei

– categoria Open/ Low Light –

Vlad Eftenie în short list la Sony World Photography Awards

Roibu Grigore

– categoria Open/ Panoramic –

Roibu Grigore în short list la Sony World Photography Awards

Iringo Simon – Citește povestea fotografiilor

– categoria Youth/ Culture –

Iringo Simon în short list la Sony World Photography Awards
Iringo Simon în short list la Sony World Photography Awards

Bogdan Ivan

– categoria Open/ People –

Bogdan Ivan în short list la Sony World Photography Awards

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

3 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *