Adăugat pe 3 aprilie 2016 de Dragoș Asaftei in Review
 
 

Photo Mechanic 5: Unul dintre cele mai bune soft-uri de vizualizare/organizare fotografii .RAW

Photo Mechanic 5 Unul dintre cele mai bune soft-uri de vizualizare:organizare fotografii RAW
Photo Mechanic 5 Unul dintre cele mai bune soft-uri de vizualizare:organizare fotografii RAW

De când am făcut update la OS X El Capitan pe Mac am tot căutat soft-uri ca să vizualizez fotografii .RAW și să le selectez ca atare. M-am obișnuit să fac asta într-un soft care să nu îngreuneze procesul, să atribui rating-uri, iar apoi să duc în Lightroom doar fotografiile pe care vreau să le procesez. Am făcut asta o vreme bună, atât pe Mac, cât și pe Windows cu Nikon View NX-2. Citea doar RAW-urile Nikon – pentru mine era perfect, totuși.

Însă de când cu noul update, View NX-2 nu mi-a mai pornit de nicio culoare, iar noul soft, înlocuitorul lui, View NX-i, îmi tot cedează de trebuie să-l redeschid de 10 ori ca să trec prin câteva sute de imagini.

Am încercat între timp ACD See, am încercat să fac selecția din Lightroom, dar și alte programe. La toate durează mult încărcarea RAW-urilor, iar procesul se îngreunează semnificativ. Pe teren, mai ales, îți pot scoate peri albi.

Așa am dat de curând de Photo Mechanic 5, un program disponibil și pe Windows, și pe Mac și care funcționează exemplar. Trec doar câteva secunde până poți vizualiza un card plin de poze RAW/JPEG, le poți sorta/selecta super repede, ba chiar să le și uploadezi instant pe un FTP (bun pt. reporteri) ori pe site-uri precum 500px.

Încă îl mai testez, însă sunt mai mult decât hotărât să-i iau licența. Are o perioadă de trial de 30 de zile, suficient cât să-i dai seama dacă e ce trebuie sau nu. Eu zic că merită încercat. :-)Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.