LOADING

Type to search

Photokina 2014: Conferința de presă Canon

dragosasaftei 5 years ago

UPDATE: Vezi hands-on-ul și primele fotografii pe care le-am realizat cu noul Canon 7D Mark II.

Vă anunțam la sfârșitul săptămânii trecute că astăzi și mâine suntem alături de Canon la Photokina, cel mai important târg din industria fotografiei. Târgul își deschide porțile mâine, pe 16 septembrie. Astăzi însă asistăm la conferința de presă Canon. Continuarea articolului este scrisă în timpul conferinței.

Mr. Masaya Maeda – Senior Managing Director and CEO, Canon Inc.

Peste 1,3 trilioane de fotografii s-au făcut anul acesta. Acum fiecare persoană e un fotograf. Asta ne face să credem că n-a fost o perioadă mai bună pentru o companie de aparatură foto. Popularitatea fotografiei ne dă oportunitatea de a ne împărtăși expertiza cu mai mulți oameni decât am făcut-o până acum.

Acum 80 de ani am lansat camera Kwanon. În 2003 noul Canon EOS 30D era cea mai avansată cameră accesibilă fotografilor amatori. În 2008 am lansat 5DmkII, o cameră care oferea profesioniștilor o calitate cum nu mai fusese până atunci. Iar anul acesta am lansat Canon 1200D, care permite fotografilor să-și împărtășească fotografiile în timp real.

Conferința de presă Canon Photokina

Inovăm constant ca și companie. Viziunea noastră a creat un întreg ecosistem.

Astăzi se fac de 3 ori mai multe fotografii cu telefoanele mobile decât cu aparatele foto. E o amenințare? Vedem că s-a schimbat piața. Dar vedem o oportunitate în acest lucru. Dar când oamenii vor să surprindă un moment cu adevărat special ei sunt conștienți de limitările pe care le aduce acest tip de fotografie.

Fotografia, în cele din urmă, e o amintire. Fotografii ne ajută să ne amintim cele mai semnificative momente din viața noastră.

Viziunea noastră de viitor e bazată pe 4 principii: calitatea produselor, inovația, experiența consumatorilor și interacțiunea cu ei. Vrem să invităm oamenii în lumea Canon. Vrem să fim cunoscuți ca o companie care revoluționează prin experiențele vizuale pe care le oferă consumatorilor prin produsele proprii.

„Come and see”

Canon a anunțat astfel 6 noi produse pe durata conferinței de presă. Începem cu mult așteptatul Canon 7D Mark II. Vine cu un senzor CMOS de 20.2 megapixeli, sistem de focalizare în 65 de puncte în cruce + tehnologia Dual-Pixel, 11 butoane care se pot modifica după bunul plac, filmare full HD la 60fps, fotografiere în rafală cu 10 cadre pe secundă și ieșire HDMI necomporimată. Sistemul de focalizare este similar cu cel de pe 1Dx.

Conferința de presă Canon Photokina

Următorul produs anunțat a fost aparatul foto compact de top Canon G7x, care poate fi alegerea potrivită de la fotografia de călătorie, de natură sau, de ce nu, documentară atunci când situația nu-ți permite să iei un D-SLR cu tine. Principalele caracteristici ale lui G7x sunt: senzorul CMOS de 1 inchi (yey!), rapiditatea în focalizare (focalizează de 3 ori mai repede decât clipește ochiul uman), fotografierea în rafală cu 6.5 cadre pe secundă timp de 700 de fotografii, obiectivul cu f/1.8-2.8 și zoom optic 4.2, inelul de control de la baza obiectivului, funcțiile de handheld HDR și slow shutter, alături de conectivitatea wireless și NFC.

Conferința de presă Canon Photokina

Pe durata conferinței au fost anunțate și trei noi obiective. Este vorba de EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STMEF 400mm f/4 DO (difracted optics, vom reveni cu un articol dedicat acestui tip de obiectiv) și EF-S 24mm f/2.8 STM, un obiectiv de tip pancake.

Conferința de presă Canon Photokina

Noua gamă este completată și de un aparat foto de tip bridge, Canon PowerShot SX60 HS, care vine cu senzor CMOS de 16.1 megapixeli, obiectiv cu zoom optic de 65X, stabilizare optică, sensibilitate ISO de până la 3.200, filmare full HD la 60 și conectivitate wireless.

Conferința s-a încheiat printr-o sesiune de testare. Urmează să revenim cu prime impresii și fotografii cu fiecare dintre aceste noi produse.

 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei