LOADING

Type to search

Photokina 2014: Manfrotto va lansa anul viitor un rucsac foto pentru drumeții

dragosasaftei 4 years ago

Timp de două zile am luat parte alături de Canon România la unul dintre cele mai mari evenimente de fotografie din lume. Puteți citi toate articolele publicate în urma evenimentului pe pagina dedicată – Photokina 2014.

Urcatul pe munte poate fi o problemă destul de mare pentru pasionații de fotografie. Ai nevoie să iei cu tine pe lângă haine, mâncare și alte cele și echipamentul foto, care poate fi destul de voluminos, mai ales dacă vorbim de un kit format dintr-un D-SLR și vreo 2 obiective plus un trepied. Se-adună câteva kilograme și un spațiu destul de mare.

Să cari două rucsacuri e dificil, unul pentru haine și unul pentru aparatura foto. Să pui hainele și proviziile într-un rucsac foto e iar dificil. Iar în momentul de față nu sunt prea multe rucsacuri foto pe piață care să fie gândite pentru drumeții. Există câteva, dar nu sunt chiar accesibile sau ușor de găsit.

Am văzut astfel în premieră la standul Manfrotto de la Photokina noua gamă de rucsacuri foto pentru drumeții. Sunt disponibile în mai multe culri, așa cum vedeți în fotografia de mai jos, dar și în două dimensiuni: una cu un volum de 20l și alta cu un volum de 30l.

Rucsac foto Manfrotto pentru drumeții

Noile rucsacuri foto vor fi disponibile începând cu primvăra lui 2015, iar prețul unuia va fi de aproximativ 250 de euro. Ne gândim că prețul la noi în țară va fi de aproximativ 1.100-1.200 de lei. E o sumă destul de mare, dar până la urmă combină două produse.

Compartimentul pentru aparatura foto este destul de mare și am aproximat că poate susține un D-SLR cu teleobiectiv, alături de alte două obiective și un bliț + accesoriile aferente (carduri de memorie, filtre etc.). Totodată rucsacul îți mai oferă posibilitatea să atașezi un trepied și, dacă ai nevoie de mai mult spațiu, încă o borsetă în partea din față. 

Pus în spate (gol, că n-am avut cum să-l umplu) se simte destul de bine. Pe partea din spre spate are o suprafață care ține oarecum rucsacul distanțat de corp, facilitând aerisirea și evitarea transpirației. Tot partea din spate are și un cadru dintr-un metal destul de rezistent, dar ușor, care oferă o structură destul de solidă rucsacului.

Rămâne să-l vedem la începutul anului viitor. Poate fi o variantă bună pentru drumeții.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *