LOADING

Type to search

Piața camerelor foto compacte este într-o continuă scădere

dragosasaftei 5 years ago

Un studiu recent realizat de grupul american NPD (conform PetaPixelarată faptul că vânzările aparatelor cu obiective interschimbabile (D-SLR, SLR sau mirrorless) au crescut cu 5% față de aceeași perioadă a anului trecut (generând vânzări de 2.1 miliarde de dolari), pe când în aceleași condiții vânzările aparatelor compacte au scăzut cu 26%. 

Desigur, studiul este realizat în state, dar poate fi cu siguranță aplicat pe întreg globul. Tendința este aceeași. Au apărut smartphone-urile cu camere foto excelente capabile să înlocuiască aparatele foto compacte. Au apărut aparatele foto mirrorless care, de asemenea, înlocuiesc compactele. Au dimensiuni mici, au puteri de D-SLR și satisfac mai toate nevoile în materie de fotografie.

Ce înțelegem de aici? Ce urmează? Olympus și Fujifilm (brand-uri care erau renumite pentru aparatele lor compacte) își închid încet, încet liniile de producție pentru acest segment. În același timp dezvoltatorii de smartphone-uri pun accent din ce în ce mai mult pe camerele foto. Nokia a anunțat lansarea unui telefon cu o cameră de 41 de megapixeli. Altul decât cel anunțat în urmă cu ceva timp. Samsung a lansat un mirrorless cu Android. Nikon se pregătește de lansarea unui smartphone. Appple vinde în continuare foarte bine, iar iPhone-ul este cea mai populară cameră foto din mediul online.

Suntem tare curioși să vedem cum va evolua piața aparatelor foto în următorii ani, deși direcția e bine evidențiată încă de acum. Ce vă așteptați să se întâmple?

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *