LOADING

Type to search

Povești prin fotografii: Pe străzile din București

dragosasaftei 4 years ago

Pe la sfârșitul anului ne povestea Aurel Rapa despre câteva dintre poveștile întâlnite pe străzile din București. Fotografiază de mulți ani stărzile orașului și a văzut tot felul de situații cărora poate nu le-ai da atenție în mod obișnuit, dar care într-un context anume devin povești de redat prin fotografii.

Povestea cu care deschidem seria de articole s-a petrecut în una din ultimele zile ale anului trecut.

Urcasem în autobuz. În mijloc era o doamnă care însoțea o persoană aflată în scaun rulant, în poziție aproape întinsă. probabil atunci ieșise din spital.

Povești prin fotografii: Pe străzile din București (I) Povești prin fotografii: Pe străzile din București (I)

Voiau să coboare la Cișmigiu și să schimbe autobuzul, dar aveau nevoie de ajutorul șoferului pentru acționarea trapei. Le-am ajutat noi cei din autobuz să coboare. 

Povești prin fotografii: Pe străzile din București (I) Povești prin fotografii: Pe străzile din București (I)

Tot atunci i-am făcut și o fotografie șoferului cum stătea la căldură pe scaunul din fața.

Povești prin fotografii: Pe străzile din București (I) Povești prin fotografii: Pe străzile din București (I)

Apoi, câteva minute mai târziu, la urcarea în următorul autobuz, șoferul a văzut și-a venit în ajutor.

Povești prin fotografii: Pe străzile din București (I) Povești prin fotografii: Pe străzile din București (I) Povești prin fotografii: Pe străzile din București (I)

Ironia face ca peste hainele doamnei imobilizate în scaunul cu rotile să fie o pungă pe care scria USA Today.”, ne spune Aurel.

Doi oameni (cei doi șoferi), două comportamente diferite în aceeași situație. E-o lecție bună care te-nvață că fiecare lucru mai puțin bun ajunge să fie cândva compensat cu unul mai bun. Uneori după zile, luni, ani, fără să-ți dai seama, alteori, ca acum, după câteva minute. Important e să crezi în oameni și să-ți dai timp să le afli poveștile.

Revenim săptămâna viitoare cu următorea poveste. Dacă aveți fotografii și povești de pe străzile Bucureștiului ori ale altor orașe ni le puteți trimite (contact@blogdefotografie.ro), iar noi le vom publica în articole precum acesta.

Până data viitoare, numai bine! Și spor la fotografiat!

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *