Adăugat pe 19 februarie 2013 de Dragoș Asaftei in Review
 
 

Prime impresii cu obiectivul all-around Sony 18-200mm

Prime impresii cu obiectivul all-around Sony 18-200mm
Prime impresii cu obiectivul all-around Sony 18-200mm

Așa cum probabil știți, la sfârșitul lunii trecute Sony a lansat un nou obiectiv pentru aparatele mirrorless din seria Nex. Este vorba despre obiectivul Sony 18-200mm f/3.5-6.3 OSS (Optical Steady Shot), un obiectiv all-around care, cel puțin la o primă vedere, pare a se comporta bine pe toată plaja focală.

Obiectiv all-around cu diafragma care pornește de la f/3.5 la 18mm și ajunge la f/6.3 la 200mm, Sony 18-200 vine cu un sistem de stabilizare care m-a ajutat să obțin fotografii clare chiar și la capătul tele cu timpi de expunere cuprinși între 1/50s și 1/100s, spre exemplu. Cel puțin pe mine, acest lucru m-a mulțumit tare mult.

Obiectivul îl testez pe corpul Sony Nex-5Rvaloarea distanței focale ajungând astfel în formatul real la 27-300mm. Vreau să vă spun că obiectivul și corpul aparatului fac o pereche tare bună. Stau bine în mână (chiar dacă body-ul pare prea mic față de obiectiv), oferă împreună o calitate bună a imaginii în fel și fel de condiții (puteți vedea fotografii realizate cu ISO 3200, în contralumină și așa mai departe), iar stabilizarea funcționează, așa cum ziceam, surprinzător de bine.

Mai jos puteți vedea o primă serie de fotografii realizate cu acest kit. Până acum mă declar mulțumit. Observ că e un aparat dedicat călătoriilor. E mic și ușor, cu 18-200 poți fotografia orice, oferă o calitate bună a imaginii și funcții similare unui D-SLR. Desigur, există diferențe sesizabile, însă e un pachet bun și tentant pentru așa ceva. :)Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.