Adăugat pe 10 ianuarie 2013 de Dragoș Asaftei in Review
 
 

Prime impresii cu Samsung Galaxy Camera

Samsung Galaxy Camera
Samsung Galaxy Camera

Ieri dupămasă am luat în teste de la F64 noul model lansat de Samsung la sfârșitul anului trecut. Este vorba de modelul Galaxy Cameramodel pe care vi l-am prezentat în acest articol în momentul lansării. După câteva ore de joacă și mici teste (fotografii în lumină crepusculară și de noapte) am observat câteva lucruri pe care vreau să vi le prezint în continuare. Articolele cu fotografii și review-ul complet vor urma în perioada care vine. Până atunci, iată câteva prime impresii.

Smartphone cu o supercameră

Privind lucrurile din perspectiva asta vă pot spune că pe Galaxy Camera puteți face absolut orice puteți face pe un smartphone de vârf. Are un procesor quad-core, 2 GB ram, Android 4.1 și un ecran Amoled de 4,8 inchi. Se mișcă destul de rapid din ceea ce am văzut. Aplicația de Facebook (care are un comportament cel puțin… dubios pe Android) nu are lag mai deloc, spre exemplu. Și lista de aplicații care funcționează cum trebuie e foarte lungă.

E tare interesant (mie cel puțin așa mi se pare) să îți citești mailurile de pe aparatul foto sau să stai pe Facebook de pe același dispozitiv. De asemenea e foarte mișto să faci o fotografie, să o prelucrezi printr-un soft și apoi să o publici direct din aparat. Ce e mai mișto e că poți să pui o cartelă SIM și să ai net 3G. Sau să te conectezi la o rețea wireless.

Cameră foto cu Android

Privind lucrurile din perspectiva asta, Galaxy Camera este un aparat foto destul de reușit. Are un senzor de 16,3 megapixeli, obiectiv cu zoom optic de 21x ce pornește de la f/2.8 și filmează full HD. Ceea ce am observat e că pe timp de noapte (sau în locuri cu lumină slabă) focalizează cam greu. Chiar dacă prin atingerea ecranului focalizează exact pe subiect, în momentul în care apăs pe buton să declanșez se refocalizează, dar nu întotdeauna corect. Problema nu se întâlnește, însă foarte des.

În rest, în lumină normală, camera se descurcă tare bine. Focalizează rapid și precis, chiar și la zoom 21x. Mi-ar fi plăcut ca sistemul de stabilizare să fie puțin mai… activ, dar, printr-o compensare a expunerii sau mărire de sensibilitate ISO, se poate remedia ușor această „problemă”. E un aparat foto cu o calitate optică bună. Sunt curios cum se va comporta mai departe, în mai multe condiții. Până atunci, iată câteva fotografii cu modelul primit în teste. O fi din cauza culorii portocalii sau nu, dar aparatul atrage atenția enorm de mult pe stradă. :)

Samsung Galaxy CameraSamsung Galaxy Camera

Samsung Galaxy Camera

Samsung Galaxy CameraSamsung Galaxy Camera

Samsung Galaxy CameraÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.