Adăugat pe 4 noiembrie 2013 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Primele imagini cu noul Nikon Df

Noul Nikon Df
Noul Nikon Df

Mai sunt câteva ore până când urmează să se lanseze Nikon Df, noul aparat al brandului nipon despre care s-a vorbit atât de mult în ultimele zile în lumea foto. Totul a început cu clip-urile de teasing pe care le-a publicat Nikon la un interval de două zile. Cam de o lună se tot dezvăluie din diverse surse informații cu privire la noul aparat și e unul dintre cele mai active subiecte de discuție pe majoritatea platformelor online.

Nikon Df urmează să se lanseze mâine, 5 noiembrie, dar, între timp, Nikon Rumors a publicat deja primele imagini cu noul model. Am rămas fără cuvinte. Sincer. Din imaginile pe care le veți vedea mai jos (și care sunt cele oficiale în proporție de 90%) vă puteți da seama care va fi nivelul la care se va poziționa noul model.

Este cu siguranță unul premium, unul de vârf, atât ca design cât și ca specificații tehnice. Haideți să rămânem la exterior și să vedem cum a fost realizată combinația între SLR-urile vechi Nikon și D-SLR-urile actuale.

  • Privindu-l din față ne întâlnim cu aspectul clasic al unui SLR. Design-ul obiectivului îl cam dă de gol, dar altfel ar fi arătat ca un SLR de acum mulți ani.
  • Pe partea de sus găsim rotițe de control pentru majoritatea comenzilor: ISO, compensarea expunerii, timpul de expunere, modul de declanșare (o singură fotografie, rafală, silențios, blocarea oglinzii) și modul de fotografiere (M/A/S/P);
  • Apoi, când trecem pe partea din spate, ne întâlnim cu un clasic D-SLR din zilele noastre. Este o îmbinare între spatele lui D7100 și cel al lui D700.

Comenzile la îndemână, corpul solid (din aliaj de magneziu) și combinarea foarte bună a aspectului retro cu cel modern îl fac pe Nikon Df un aparat care va ridica standardele și va schimba într-un fel sau altul direcția pe care o va lua zona foto. El și Sony A7 sunt clar revelațiile foto ale acestei toamne. :-)

Noul Nikon Df

Noul Nikon DfÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.