Adăugat pe 19 aprilie 2013 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Primul obiectiv zoom cu f/1.8, Sigma 18-35

Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM
Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM

Mi-ar fi plăcut să pot publica acest articol ieri, dar n-a fost cu putință. Ieri, dis-de-dimineață, am văzut un anunț oficial pe site-ul Sigma, acela că s-a lansat un nou obiectiv – Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM. Credeam că e o greșeală. Căutam și cealaltă valoare a diafragmei. Am zis că nu are cum să fie constant f/1.8. Mă gândeam că poate va fi un f/1.8-2.8 sau ceva asemănător. Ei bine nu e așa.

Noul obiectiv este primul zoom din lume cu diafragma f/1.8 constantă. Și asta înseamnă ceva! Obiectivul este dedicat formatului DX (APS-C), face parte din gama Art (ca și recent lansatul Sigma 35mm f/1.4și va fi disponibil pentru Nikon și Canon, așa cum a fost anunțat pe site-ul oficial.

Distanța minimă de focalizare este de 11cm, iar diafragma poate varia de la valoarea maximă de f/1.8, pana la cea minimă de f/16. Sigma 18-35mm f/1.8 are o greutate de 810g, simțindu-se în mână extrem de bine, oferind acea senzație de robustețe și incredere.

Acum câțiva ani puteam doar visa la așa ceva. Acum visul a devenit realitate. Ce credeți că va urma? Mai multe informații despre obiectiv puteți găsi pe Photosetupdistribuitorul oficial de produse Sigma în România.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei