LOADING

Type to search

Procesare foto la nivel global și militar?

dragosasaftei 6 years ago

Se pare că da. Așa relatează The Atlantic în rubrica In Focus într-un articol publicat în urmă cu câteva zile. Despre ce e vorba? În timp ce se identificau fotografiile publicate cu privire la amenținările recente de război ale Coreei de Nord, jurnalistul Alan Taylor a descoperit un cadru care părea să fie manipulat.

Jurnalistul precizează că ar fi vorba de multiplicarea unui aeroglisor (Hovercraft – vehicul militar) de două sau chiar trei ori într-o fotografie care prezenta o desfășurare de forțe care făcea parte dintr-un exercițiu militar. Fotografia cu pricina o puteți vedea mai sus. Dați click pe ea pentru a o privi la rezoluție mare.

S-a identificat astfel faptul că cele două aeroglisoare din apropierea țărmului au fost decupate, copiate și multiplicate pe restul fotografiei. S-a identificat acest lucru prin faptul că navele au în jurul lor un efect de halo, rămas în urma muliplicării, probabil puțin neglijente. Fotografia a fost ulterior ștearsă din circuitul agenției AFP din motive lesne de înțeles.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *