Adăugat pe 27 martie 2013 de Dragoș Asaftei in Analize
 
 

Procesare foto la nivel global și militar?

Procesare foto la nivel global și militar
Procesare foto la nivel global și militar

Se pare că da. Așa relatează The Atlantic în rubrica In Focus într-un articol publicat în urmă cu câteva zile. Despre ce e vorba? În timp ce se identificau fotografiile publicate cu privire la amenținările recente de război ale Coreei de Nord, jurnalistul Alan Taylor a descoperit un cadru care părea să fie manipulat.

Jurnalistul precizează că ar fi vorba de multiplicarea unui aeroglisor (Hovercraft – vehicul militar) de două sau chiar trei ori într-o fotografie care prezenta o desfășurare de forțe care făcea parte dintr-un exercițiu militar. Fotografia cu pricina o puteți vedea mai sus. Dați click pe ea pentru a o privi la rezoluție mare.

S-a identificat astfel faptul că cele două aeroglisoare din apropierea țărmului au fost decupate, copiate și multiplicate pe restul fotografiei. S-a identificat acest lucru prin faptul că navele au în jurul lor un efect de halo, rămas în urma muliplicării, probabil puțin neglijente. Fotografia a fost ulterior ștearsă din circuitul agenției AFP din motive lesne de înțeles.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.