Adăugat pe 26 iunie 2013 de Dragoș Asaftei in Evenimente
 
 

Puzzled Bucharest, o expoziție foto „take away”

Expoziție - Puzzled Bucharest de Vlad Eftenie
Expoziție - Puzzled Bucharest de Vlad Eftenie

Probabil că nu sunteți familiarizați cu conceptul din titlu, take away. Nici noi. Acesta a fost și motivul pentru care noua expoziție a lui Vlad Eftenie ni se pare extrem de interesantă! Până să înțelgem conceptul, haideți să trecem puțin prin tematica expoziției descrisă direct de autor.

Oraşul este alcătuit dintr-o infinitate de planuri, vizibile şi invizibile. Fotografia descompune realitatea în părţi mai mici, fiecare parte păstrând caracteristicile întregului. Nu întotdeauna privirea ansamblului poate ajuta privitorul sa parcurgă fluent ceea ce pare a fi real. Ca şi în viaţa cotidiană, coerenţa şi sensul global pot scăpa sub influenţa contradicţiilor sau paradoxurilor din prim plan. Uneori este necesară o dezasamblare completă a sistemului pentru a putea ajunge la esenţă.

Astfel, puzzle-ul fotografic bucureştean propus prin această expoziţie este alcătuit din imagini care nasc sens local, la o scară mică. Puterea detaliului aduce cu sine poveştile unei viziuni asumate fotografic. Poezia urbană este ingredientul subtil care străbate transversal ansamblul, oferind sensuri care ghideaza privitorul prin realitatea cotidiană, oferindu-i noi repere.

Veți putea regăsi astfel o serie de perspective diferite asupra Bucureștiului, perspective surprinse în 80 de fotografii de și cu poveste! :-) Totuși, ce înseamnă take away? În urma vernisajului expoziției care va avea loc vineri, 28 iunie, ora 18:300 la Alchemia (Calea Moșilor nr. 95, București), vă veți putea însuși fotografia preferată și să o luați acasă! Veți răpi o clipă fotografiată și o veți expune în propria casă.

Interesnată ideea, nu? Vă recomandăm să luați parte la eveniment și să priviți fotografiile! Cu siguranță vă veți întâlni cu povești fotografice spuse din suflet!

Expoziție - Puzzled Bucharest de Vlad Eftenie



Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.